Preporuke - HP ili Samsung

1

Preporuke - HP ili Samsung

• Onsite IT Support Engineer
  • Pridružio: 08 Mar 2005
  • Gde živiš: Niš

Evo ovako. Kupio bih laserski štampač. Treba mi preporuke, jer se dvoumim između HP-a i Samsunga. Ako neko misli da je jedan bolji od drugog neka kaže i zašto. Dakle, HP 1018 ili Samsungov u tom rangu (do 130€)?

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
  • Pridružio: 12 Jan 2004
  • Gde živiš: Čačak

Zasto 1018??

Ja imam 1020 i blago receno, wrh je.

Ne bih ti preporucio nista drugo osim HP-a i Canona, najvise zbog punjenja tonera.
Konkretno Lexmark u neke svoje modele ugradjuje cipove, pa je nemoguce puniti tonere.

Samsung je na samom kraju ponude, koju vode HP, Canon, Kyocera, Epson dok Lexmark, Samsung... zaostaju.

Ja sam se dvoumio izmedju HP1020, Canon LBP2900 i Samsung ML1520.

Da zakljucim, HP 1020.

• Pridružio: 12 Sep 2003
  • Gde živiš: Kotor

Imam odlična iskustva sa Samsung štampačima (stari ML-5000g koji radi bez ikakvih problema već 6 godina, i na poslu gomilu novih 2030-ica).
Medjutim, i HP-ovi štampači mi nikad nisu pravili probleme (govorim isključivo o laserskim štampačima).

Ako bih trebao da uporedim, ekonomičnost je definitivno na strani Samsunga, a moj subjektivni doživljaj je da samsung ima "topliji" ispis ( ma šta to značilo), i nekako lepši finalni izgled odštampanog dokumenta.

Sve u svemu, glas za Samsung Wink

• real 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 25 Nov 2004
  • Gde živiš: Kragujevac

Ja sam imao Samsung 1710P i hvala Bogu kad sam uspeo da ga prodam! Ni prvi toner nisam potrošio. HP1010 i HP1020 imam na poslu. Kupio sam Canaon LBP2900 i ne bih ga menjao ni za jedan od gore pomenutih. Sve sam ih intenzivno testirao i zaključio sam da je Canon zakon.

• Goran 
  • Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
  • Pridružio: 05 Maj 2003
  • Gde živiš: Singidunum

Nisam baš merodavan jer nemam iskustva sa Samsung štampačima, ali sam zato sa HP-om prezadovoljan.... govorim samo za laserske štampače.
Firma moja samo njih naručuje i za sve modele imam samo reči hvale.

• gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Gde živiš: Novi Sad

u firmi imam printservere i printere HP... samo menjam tonere i povremeno ih očistim (ili odnesem na čišćenje)

matrični su najbolji EPSON, dok imam lepo iskustvo i sa LEXMARK laserima Wink

• Pridružio: 11 Sep 2006

Ja upravo zujim po netu i trazim koji stamapac da kupim, evo neka moja iskustva.
Lexmark nikako tesko se puni toner, a nov toner je ko ceo stampac.

HP 1018 nemoj ni slicajno, bolji ti je 1020 u svakom slucaju da nekazem i 1022 koji je super.

Do te cene imas Samsung ML-2010 koji je do 11 000 din, u ada compjutersu bio prekljuce, koji je extra stampac, 22ppm, prva za 10s....

Svi kazu da je HP dobar i da niko nije imao problema sa njim, sto sam cuo i za Samsung, Samsung daje 3 godine garancije, a HP jednu.

• real 
  • Elitni građanin
  • Pridružio: 25 Nov 2004
  • Gde živiš: Kragujevac

Brzina je najmanje važna stvar običnom korisniku. Onome kome je važna brzina, npr. nekoj većoj firmi, kvalitet i nije mnogo bitan.

Kako jedan moj ortak, inače vlasnik velike radnje za kopiranje, ima običaj da kaže: "HP je ime. Canon je firma".

@gamzzy reče da u firmi ima samo HP print servere i printere. Moj profesor ima HP printere, ali mu je Canon print server - mašina otkida.

p.s.

Moram da napišem šta mi se desilo pre otprilike pola godine. Imao sam neki crtež koji sam iz Corel-a prebacio u Word i kod kuće sam ga štampao na Canon-u LBP2900. Taj isti crtež sam kasnije štampao na fakultetu na HP 1320 u max. rezoluciji (1200x1200) i linije koje su debljine 0.5 su bile odštampane kao niz tačkica, a na Canon-u su bile kontinualne. Ne znam zbog čega je to tako bilo, ali Canon me je definitivno zadovoljio. Jedini što mu je brzina 12ppm, ali to je stvarno toliko nebitno, da ne vredi ni pominjati. Bitnije je da sam ja puštao preko 200 PDF strana u duplex režimu, i da štampač nijednom nije štucnuo!!!

• Onsite IT Support Engineer
  • Pridružio: 08 Mar 2005
  • Gde živiš: Niš

Brzina mi stvarno nije bitna. Vidim da neki hvale Canon, pa znaci mozda bih cak i o tome porazmislio. Mada ne volim kada kupim nesto totalno neplanirano jer se ono ubrzo posle toga pokvari. Bar sam ja neki maler. U sustini, po ovim postovima podjednako svi hvale i HP i Samsung i Canon. E sad samo jos da odlucimo konacno?!

• Pridružio: 04 Sep 2003
  • Gde živiš: Wien

real ::Moram da napišem šta mi se desilo pre otprilike pola godine. Imao sam neki crtež koji sam iz Corel-a prebacio u Word i kod kuće sam ga štampao na Canon-u LBP2900. Taj isti crtež sam kasnije štampao na fakultetu na HP 1320 u max. rezoluciji (1200x1200) i linije koje su debljine 0.5 su bile odštampane kao niz tačkica, a na Canon-u su bile kontinualne.
Mozda mu je draft rezim bio postavljen kao default, zbog stednje mastila.

Ko je trenutno na forumu

Ukupno su 863 korisnika na forumu :: 26 registrovanih, 4 sakrivenih i 833 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: celik, croato, cvrle312, Feller, gasha, HrcAk47, ivan1973, Leteća Krofna, ljuba, M74AB3, mikrimaus, nuki1234, ozzy, procesor, raketaš, S-lash, sevenino, stagezin, Tribal, Trpe Grozni, umpah-pah, vlada035, Vladovbl, vukajlo71, Weiyong, zlatkoa987