Poslao: 05 Jul 2004 20:08
|
- Pridružio: 21 Jan 2004
- Gde živiš: Indjija
|
skoro sam zavrsio program za zastitu windowsa od nezeljenih korisnika
pokusavao sam da nadjem slican na internetu i nisam uspeo. Pa sam poceo da pravim program i zavrsio sam ga skoro na samom sam kraju
napravio sam install shild i sve sam obavio oko toga sta program radi i
kako radi . Ali sam pred kraj posustao i dosao na mycity po odgovor
naime o cemu se radi neznam:
Kako da kazem visual basicu da izbrise neki fajli na primer pritiskom na
dugme delte da obrise fajl master.exe ! iz start up-a i program files-a.
A ti mi treba za Uninstall programa !
Komanda kill ne radi ! ! ! A ja drugu neznam
Jel moze neko da pomogne ?
Unapred hvala ! ! !
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 05 Jul 2004 20:22
|
- NuLLCoDe
- Legendarni građanin
- Đuro Glumac
- dipl. ing. informatike
- Pridružio: 08 Feb 2004
- Gde živiš: ApAtIn
|
Konkretno VB ne znam, ali u Delphiju prilikom pravljenja install fajla sa Install Shieldom imas da selektujes opciju da se nakon instaliranja fajla instalira i uninstall tog programa. Isti postupak ima i u VB Install Shield 99%.
|
|
|
|
Poslao: 05 Jul 2004 22:37
|
|
Ja to nisam video u VB ali za komndu jedina koju ja znam je kill i ona ne radi kad kompelujem exe fajil instaliram i kada pokusam kaze object requerd
|
|
|
|
Poslao: 05 Jul 2004 23:15
|
- NuLLCoDe
- Legendarni građanin
- Đuro Glumac
- dipl. ing. informatike
|
Evo kako to izgleda u Delphijevom Install Shield. Nadji takvu opciju u VB Shieldu i kad instaliras taj program instalirace se sve potrebno za uninstall.
|
|
|
|
Poslao: 05 Jul 2004 23:42
|
- Not now, John!
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 23 Mar 2004
|
Pa kad instaliraš VB aplikaciju, u Add/Remove Programs u Control Panelu ima opcija Uninstall. Šta ti još treba?
|
|
|
|
Poslao: 06 Jul 2004 00:01
|
- NuLLCoDe
- Legendarni građanin
- Đuro Glumac
- dipl. ing. informatike
|
Pa da bi instalirao VB aplikaciju mora prvo da napravi install file pomocu install Shield, a da bi se u Add/Remove pojavio uninstall mora da bude cekirana ova opcija prilikom izrade install fajla.
|
|
|
|
Poslao: 06 Jul 2004 00:24
|
|
Ja to radim rucno ! ! !
Npravim install.exe koji (ima parametre) i iskopira fajl (master.exe) u program files. Napravio sam i master.exe treba mi samo uninstall.exe
To sam ranije znao ali dugo nisam radio tako da sam zaboravio a nesto je ajko prosto. Pokusavao sam ceo dan nisam uspeo.
Mislim tako sam uvek radio ! A za to nisam znao da moze sam da pravi
install shild
|
|
|
|
Poslao: 06 Jul 2004 00:28
|
- snoop
- Genghis Khan
- Pridružio: 18 Apr 2003
- Gde živiš: U kesici gumenih bombona...
|
koristi neke druge alate za pravljenje setup-ova... bar ih ima... sada trenutno ne mogu da se setim ni jednog, ali ima u .netu za pravljenje veoma dobar, kao 1. ko ce da instalira .net samo radi setupa i kao 2. masina na kojoj se pusta instalacija treba da ima instaliran framework...
|
|
|
|
Poslao: 06 Jul 2004 00:37
|
- NuLLCoDe
- Legendarni građanin
- Đuro Glumac
- dipl. ing. informatike
|
Ponovo ja sa mojim Delphijem....
U Delphiju se koristi install Shield jer ako program koristi baze podataka da bi radio na nekom sistemu mora da ima instaliran Borland Database Engine (BDE) sto je moguce ugraditi u setup file delphijevim Install Shieldom. Sve je to isto i za VB...mozda se malo razlikuje i naravno potrebni su VBRun fajlovi...
|
|
|
|
Poslao: 06 Jul 2004 01:28
|
- Bone Collector
- Legendarni građanin
- Pridružio: 18 Apr 2003
- Gde živiš: Beograd
|
snoop ::2. masina na kojoj se pusta instalacija treba da ima instaliran framework...
pa framework dolazi uz .NET na cd-ovima, zamenjuje vbrun time fajlove tako da ne vidim sta je toliki problem kod frameworka
|
|
|
|