uninstall

1

uninstall

• Pridružio: 21 Jan 2004
  • Gde živiš: Indjija

skoro sam zavrsio program za zastitu windowsa od nezeljenih korisnika
pokusavao sam da nadjem slican na internetu i nisam uspeo. Pa sam poceo da pravim program i zavrsio sam ga skoro na samom sam kraju
napravio sam install shild i sve sam obavio oko toga sta program radi i
kako radi . Ali sam pred kraj posustao i dosao na mycity po odgovor
naime o cemu se radi neznam:
Kako da kazem visual basicu da izbrise neki fajli na primer pritiskom na
dugme delte da obrise fajl master.exe ! iz start up-a i program files-a.

A ti mi treba za Uninstall programa !

Komanda kill ne radi ! ! ! A ja drugu neznam

Jel moze neko da pomogne ?

Unapred hvala ! ! !

Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
  • Đuro Glumac
  • dipl. ing. informatike
  • Pridružio: 08 Feb 2004
  • Gde živiš: ApAtIn

Konkretno VB ne znam, ali u Delphiju prilikom pravljenja install fajla sa Install Shieldom imas da selektujes opciju da se nakon instaliranja fajla instalira i uninstall tog programa. Isti postupak ima i u VB Install Shield 99%.

Ja to nisam video u VB ali za komndu jedina koju ja znam je kill i ona ne radi kad kompelujem exe fajil instaliram i kada pokusam kaze object requerd

• Đuro Glumac
  • dipl. ing. informatike

Evo kako to izgleda u Delphijevom Install Shield. Nadji takvu opciju u VB Shieldu i kad instaliras taj program instalirace se sve potrebno za uninstall.

• Pridružio: 23 Mar 2004

Pa kad instaliraš VB aplikaciju, u Add/Remove Programs u Control Panelu ima opcija Uninstall. Šta ti još treba?

• Đuro Glumac
  • dipl. ing. informatike

Pa da bi instalirao VB aplikaciju mora prvo da napravi install file pomocu install Shield, a da bi se u Add/Remove pojavio uninstall mora da bude cekirana ova opcija prilikom izrade install fajla.

Ja to radim rucno ! ! !
Npravim install.exe koji (ima parametre) i iskopira fajl (master.exe) u program files. Napravio sam i master.exe treba mi samo uninstall.exe

To sam ranije znao ali dugo nisam radio tako da sam zaboravio a nesto je ajko prosto. Pokusavao sam ceo dan nisam uspeo.

Mislim tako sam uvek radio ! A za to nisam znao da moze sam da pravi
install shild

• Pridružio: 18 Apr 2003
  • Gde živiš: U kesici gumenih bombona...

koristi neke druge alate za pravljenje setup-ova... bar ih ima... sada trenutno ne mogu da se setim ni jednog, ali ima u .netu za pravljenje veoma dobar, kao 1. ko ce da instalira .net samo radi setupa i kao 2. masina na kojoj se pusta instalacija treba da ima instaliran framework...

• Đuro Glumac
  • dipl. ing. informatike

Ponovo ja sa mojim Delphijem....
U Delphiju se koristi install Shield jer ako program koristi baze podataka da bi radio na nekom sistemu mora da ima instaliran Borland Database Engine (BDE) sto je moguce ugraditi u setup file delphijevim Install Shieldom. Sve je to isto i za VB...mozda se malo razlikuje i naravno potrebni su VBRun fajlovi... Smile

• Pridružio: 18 Apr 2003
  • Gde živiš: Beograd

snoop ::2. masina na kojoj se pusta instalacija treba da ima instaliran framework...

pa framework dolazi uz .NET na cd-ovima, zamenjuje vbrun time fajlove tako da ne vidim sta je toliki problem kod frameworka

Ko je trenutno na forumu

Ukupno su 1047 korisnika na forumu :: 31 registrovanih, 4 sakrivenih i 1012 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: arsa, babaroga, cemix, DeerHunter, Djokkinen, Doca, DPera, havoc995, ILGromovnik, ivan1973, JimmyNapoli, Koridor, ljuba, mercedesamg, MiGac, Miki01, mile23, milenko crazy north, MiroslavD, nazgul75, nebidrag, nikoladim, novator, nuke92, opt1, pein, Povratak1912, procesor, Sass Drake, SR-3m, yufighter