Ovo bi moglo da ide i u botaniku, ali je u suštini vezano sa hemijskim procesima i biologijom. Pitanje jeste možda bizarno, ali me interesuje da li je neko od svog nastavnika dobio odgovor ili pročitao negde.
Reč je o sledećem:
Vreme je dunja. Lepo, ''teško'' voće, pogodno za slatko u kombinaciji sa medom, orasima, šljivom, itd, itd. Lako se kvari (iako je kiselkastog ukusa) i retko ćete naći dunju da nema crvića, odnosno ono crno, natrulo jezgro.
Moje pitanje je sledeće: zašto, kad sažvaćete i progutate dunju nekoliko minuta posle toga imate utisak da ćete se ugušiti? Niz grudi vam se razliva (i penje uz grlo) neobičan osećaj gušenja, a kad ono prođe obuhvati vas osećaj prijatnosti. Nešto slično se dešava i kad jedete mušmule, čak se teško i govori posle toga.
Dakle, interesuje me hemijska osnova te reakcije.
|