Poslao: 27 Jul 2005 18:49
|
offline
- Pridružio: 25 Maj 2005
- Poruke: 1308
- Gde živiš: u rovu na prvoj liniji
|
e ovako
dali ima neko onaj pravi recept za burek i sirnicu?
kakav sir i koje testo kako se bas tacno sve pravi
hvala unapred
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 27 Jul 2005 20:04
|
offline
- Pridružio: 17 Jul 2005
- Poruke: 3097
- Gde živiš: "Daleko od Negdje"
|
Ja imam ali nedam. Porodicna tajna.
Salim se, ja nemam neki specialni sir koji koristim, uglavnom je to sir pomjesan sa jajima i pavlakom. A za tjesto, ili kupujem kore ili razvlacim, sto je jako tesko i treba vremena, ali eto za taj uzitak valja nesto i da se zrtvuje.
|
|
|
|
Poslao: 28 Jul 2005 06:37
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Burek? Mislis kao onaj sto se prodaje u pekarama? To ne znam, ali mogu da nadjem recept za savijace i slicne pite sa sirom... Ako zelis...
Sto se sira tice, koristi onaj koji volis. Ima ljudi koji vole da se sir rastopi i bude kremast, pa koriste sremski (svapski) sir, krem sir, pavlaku, kajmak... A ima ljudi koji vole da osete zrna sira u piti, oni koriste tvrdje sireve, kravlje, ovcije, cak i sjenicki... Sve je stvar ukusa...
|
|
|
|
Poslao: 28 Jul 2005 07:53
|
offline
- MonaLiza
- Super građanin
- Pridružio: 25 Dec 2004
- Poruke: 1045
- Gde živiš: Musée du Louvre
|
Moja mama pravi burek, ali trenutno nije tu, kad dodje odmah cu ti napisati recept!
Odlican burek ispadne , bas kao onaj iz pekare!
|
|
|
|
Poslao: 28 Jul 2005 15:15
|
offline
- Pridružio: 25 Maj 2005
- Poruke: 1308
- Gde živiš: u rovu na prvoj liniji
|
@Mona liza
hvala ti nadam se uskoro receptu :-)
mada sam i ja sam pekar ali neznaju svabe sta je to i u cemu se uziva
jer nemaju takve recepte
pozdrav
|
|
|
|
Poslao: 02 Avg 2005 08:38
|
offline
- MonaLiza
- Super građanin
- Pridružio: 25 Dec 2004
- Poruke: 1045
- Gde živiš: Musée du Louvre
|
Evo pokusacu da ti nekeko objasnim, ako ne budes nista razumeo necu se iznenaditi, malo je komplikovano objasniti...
Burek
U casu (200ml) sipas pola vode, pola ulja i pola kasicice soli.
Potrebna ti je okrugla tepsija koju ces namazati uljem.Stavis prvu koru, neka ostane da viri sa strane iz tepsije i poprskas uljem i vodom iz case.Sledecu koru stavis preko ali tako da se ne poklapa sa prethodnom (da coskovi koji vire ne budu na istoj strani, znaci suprotno je stavis) i ponovo poprskas uljem.Tako ih slazes dok ne potrosis sve kore, samo jednu ostavis i sve ih prskas uljem iz case.Onda stavis pavlaku preko toga ili 200g mekanog sira (koji ti se najvise svidja, nije bitno).
Rasporedis sir preko kora i onda pocnes da preklapas cosak po cosak i naravno prskas svaki.Kada stignes na pola stavis i onu jednu koru koja ti je ostala, pa preklapas dalje, do kraja i sve prskas.
Kada zavrsis sa sve tepsijom prevrnes burek (moze na dlan ili na drugu tepsiju), Pa vratis ali tako da preklopljeni krajevi budu na dnu i peces.
Nadam se da si shvatio, mada nisam sigurna da bih odavde i ja nesto razumela.
Ako nesto nije jasno slobodno pitaj, pokusacu bolje da ti objasnim.
|
|
|
|
|
|
Poslao: 02 Avg 2005 09:31
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Pa istopis, bre... I ne bih ni mesao sa vodom...
Koliko znam, burek po pekarama i prave sa mascu...
|
|
|
|
Poslao: 02 Avg 2005 09:32
|
offline
- MonaLiza
- Super građanin
- Pridružio: 25 Dec 2004
- Poruke: 1045
- Gde živiš: Musée du Louvre
|
Ne znam ti ja to, moja mama pravi ovako i odlican je!
|
|
|
|