Burek

1

Burek

offline
  • Zagor 
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Maj 2005
  • Poruke: 1308
  • Gde živiš: u rovu na prvoj liniji

e ovako
dali ima neko onaj pravi recept za burek i sirnicu?
kakav sir i koje testo kako se bas tacno sve pravi
hvala unapred



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 17 Jul 2005
  • Poruke: 3097
  • Gde živiš: "Daleko od Negdje"

Ja imam ali nedam. Porodicna tajna. Smile

Salim se, ja nemam neki specialni sir koji koristim, uglavnom je to sir pomjesan sa jajima i pavlakom. A za tjesto, ili kupujem kore ili razvlacim, sto je jako tesko i treba vremena, ali eto za taj uzitak valja nesto i da se zrtvuje.



offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Burek? Mislis kao onaj sto se prodaje u pekarama? To ne znam, ali mogu da nadjem recept za savijace i slicne pite sa sirom... Ako zelis...

Sto se sira tice, koristi onaj koji volis. Ima ljudi koji vole da se sir rastopi i bude kremast, pa koriste sremski (svapski) sir, krem sir, pavlaku, kajmak... A ima ljudi koji vole da osete zrna sira u piti, oni koriste tvrdje sireve, kravlje, ovcije, cak i sjenicki... Sve je stvar ukusa...

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2004
  • Poruke: 1045
  • Gde živiš: Musée du Louvre

Moja mama pravi burek, ali trenutno nije tu, kad dodje odmah cu ti napisati recept!
Odlican burek ispadne , bas kao onaj iz pekare! Smile

offline
  • Zagor 
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Maj 2005
  • Poruke: 1308
  • Gde živiš: u rovu na prvoj liniji

@Mona liza
hvala ti nadam se uskoro receptu :-)
mada sam i ja sam pekar ali neznaju svabe sta je to i u cemu se uziva
jer nemaju takve recepte
pozdrav

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2004
  • Poruke: 1045
  • Gde živiš: Musée du Louvre

Evo pokusacu da ti nekeko objasnim, ako ne budes nista razumeo necu se iznenaditi, malo je komplikovano objasniti...Smile

Burek

U casu (200ml) sipas pola vode, pola ulja i pola kasicice soli.
Potrebna ti je okrugla tepsija koju ces namazati uljem.Stavis prvu koru, neka ostane da viri sa strane iz tepsije i poprskas uljem i vodom iz case.Sledecu koru stavis preko ali tako da se ne poklapa sa prethodnom (da coskovi koji vire ne budu na istoj strani, znaci suprotno je stavis) i ponovo poprskas uljem.Tako ih slazes dok ne potrosis sve kore, samo jednu ostavis i sve ih prskas uljem iz case.Onda stavis pavlaku preko toga ili 200g mekanog sira (koji ti se najvise svidja, nije bitno).
Rasporedis sir preko kora i onda pocnes da preklapas cosak po cosak i naravno prskas svaki.Kada stignes na pola stavis i onu jednu koru koja ti je ostala, pa preklapas dalje, do kraja i sve prskas.
Kada zavrsis sa sve tepsijom prevrnes burek (moze na dlan ili na drugu tepsiju), Pa vratis ali tako da preklopljeni krajevi budu na dnu i peces.

Nadam se da si shvatio, mada nisam sigurna da bih odavde i ja nesto razumela.Smile

Ako nesto nije jasno slobodno pitaj, pokusacu bolje da ti objasnim.

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

To sestro!!! Jos samo da nadjem kore ovde (retko se nalaze) i pada burek! Very Happy

Moze mast umesto ulja? Wink

Genijalno!!! Smile

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2004
  • Poruke: 1045
  • Gde živiš: Musée du Louvre

MoscowBeast ::

Moze mast umesto ulja? Wink

A kako mislis da pomesas mast sa vodom? Wink

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Pa istopis, bre... I ne bih ni mesao sa vodom...

Koliko znam, burek po pekarama i prave sa mascu...

offline
  • Pridružio: 25 Dec 2004
  • Poruke: 1045
  • Gde živiš: Musée du Louvre

Ne znam ti ja to, moja mama pravi ovako i odlican je!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 727 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 1 sakriven i 718 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: laurusri, lcc, MikeHammer, panzerwaffe, samsung, Tila Painen, Viktor Petrenko, voja64