Sastojci
100 g putera
60 g šećera
malo soli
160 g brašna
1 puding od vanile
0,5 l mleka
2 žumanca
150 g šećera
250 g putera
40 g kakaoa
1 ploča biskvitnog testa (ili gotovih biskvita)
50 g šećera
1/2 šoljice vode
100 g badema naseckanih na štapiće
300 g čokoladne glazure
Priprema:
Zamesite prhko testo od maslaca, šećera, soli i brašna. Uvijte u aluminijumsku foliju i stavite na 2 sata u frižider.
Od kartona isecite ovalni oblik dužine 7cm, zašiljen s jedne strane. Ugrejte rernu na 200°C. Razvucite testo na 5mm debljine i pomoću kartonskog šablona isecite 16 oblika za ježiće. Pecite ih 8-10 minuta i ostavite da se ohlade.
Pomešajte prašak za puding sa 3 kašike mleka i žumancima. Ostalo mleko stavite na vatru i kad provri napravite puding. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Puter penasto umutite i u njega dodajte kašiku po kašiku hladnog pudinga. Odvojite 3 kašike ove kreme na stranu, a u ostatak umešajte kakao.
Narežite biskvit na kvadratiće, prelijte ih špinovanim šećerom, pokrijte i ostavite 30 minuta. Umešajte ih u kakao krem, pazeći da se ne izdrobe. Na isečenoj podlozi od prhkog testa oblikujte kremu da dobije oblik ježa. Stavite ježiće u frižider na 1 sat. Pripremite glazuru, poslažite ježice na pergament i prelijte glazurom. Sačuvanom belom kremom im napravite oči i nosić.
|