Poslao: 23 Maj 2006 10:15
|
offline
- srbenda

- Građanin
- Pridružio: 11 Nov 2005
- Poruke: 142
- Gde živiš: Novi Sad
|
Zamrznuti jednu narandzu (prethodno je oprati i ocistiti od crnih i zelenih krajeva).
Sutradan izrendati tu istu narandzu na najsitnijoj trenici.
U vecu posudu sipati 3 lit. vode, 200 gr secera i 1 limuntus. Ubaciti izribanu narandzu i mesati dok se secer ne otopi.
Kad se secer otopi ostaviti mesavinu da ostoji jedno 2-3 sata (po mogucstvu pokriti krpom da ne upada prasina).
Posle toga procediti sok (najbolje kroz gazu) u flase. Staviti u frizider i kad se ohladi piti,piti i samo piti
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 23 Maj 2006 11:16
|
offline
- MoscowBeast

- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Malo mi mnogo razblazeno zvuci 1 narandza na 3 litre vode (kasnije sirupa)... A i kora ce dati gorak ukus... Ne mere 2-3 narandze bez kore?
|
|
|
|
Poslao: 23 Maj 2006 21:50
|
offline
- SAnja

- Google master
- Pridružio: 01 Okt 2003
- Poruke: 2383
- Gde živiš: Beograd
|
@moscow
Ne bude razblazeno, ja sam pre par godina pravila tako sok ali me uvek nervirala ta smrznuta narandza koja je JAKO hladna i tesko moze da se izrenda.
Limuntus da jacinu i zato ne bude vodeno previse, secer da slast a nema gorcine od kore jer u principu kora od narandze nije extremno gorka, vise je od limuna
|
|
|
|
|
Poslao: 14 Jan 2012 21:29
|
offline
- gagaton
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 14 Jan 2012
- Poruke: 1
|
Napisano: 14 Jan 2012 21:28
sok je superiska
Dopuna: 14 Jan 2012 21:29
odgovor odgovor
|
|
|
|
Poslao: 31 Jan 2012 14:58
|
offline
- shannon
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 30 Jan 2012
- Poruke: 14
|
srbenda ::Zamrznuti jednu narandzu (prethodno je oprati i ocistiti od crnih i zelenih krajeva).
Sutradan izrendati tu istu narandzu na najsitnijoj trenici.
U vecu posudu sipati 3 lit. vode, 200 gr secera i 1 limuntus. Ubaciti izribanu narandzu i mesati dok se secer ne otopi.
Kad se secer otopi ostaviti mesavinu da ostoji jedno 2-3 sata (po mogucstvu pokriti krpom da ne upada prasina).
Posle toga procediti sok (najbolje kroz gazu) u flase. Staviti u frizider i kad se ohladi piti,piti i samo piti
Recept je strasan!Hvala
|
|
|
|
|
Poslao: 18 Avg 2012 18:41
|
offline
- life

- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
nikola4560338 ::interesuje me koliko moze da stoji sok zavisi koliko si zedan
sala naravavno ne verujem da moze duze bez konzervansa -2 - 3 dana ....
|
|
|
|
Poslao: 03 Sep 2013 22:27
|
offline
- aronija
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 06 Maj 2013
- Poruke: 644
|
Da dobar je, ja ga pravim ali od zamrznutog limuna ili mešavine limuna i narandže, stavim limuntus 1 ali nikako šećer- navikli smo tako. Šećer inače malo koristim. Kod mene ne stoji dugo , dobijem manje od 3 litre soka, uspem u flašu, stavim u frižider i već sutra ga nema
|
|
|
|