Poslao: 09 Jul 2006 00:45
|
offline
- life

- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]
Volite li francusku kuhinju?
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 09 Jul 2006 06:56
|
offline
- MoscowBeast

- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Nemojmo samo anketu ko sta voli ko sta ne voli, nije ovaj deo foruma predvidjen za to...
Sajt je odlican ako imate dovoljno vremena i prave sastojke, jer se francuska kuhinja cesto granici sa umetnoscu...
|
|
|
|
Poslao: 09 Jul 2006 20:35
|
offline
- life

- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]
Uz Francusku kuhinju idu i odgovarajuca vina.
|
|
|
|
Poslao: 28 Avg 2012 09:41
|
offline
- Pridružio: 10 Okt 2011
- Poruke: 212
|
Francuska kuhinja je jedna od najboljih kuhinja na svijetu!
Jela primjera radi recept za supu od luka su doveli do savršenstva. Kiševi su im fantastični a i sve što rade od slatkiša kao što su čokoladni musevi i šatoi su na vrhunskom nivou. Još kad na svako jelo dodate fantastične sireve i vina.
|
|
|
|
Poslao: 23 Sep 2012 20:57
|
offline
- life

- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
U Francuskoj možeš ručati deset jela pa kad se digneš od stola možeš trčati ili igrati kako ti volja, a ne kao kod nas, od stola pa na spavanje...I to je cela istina. U tome je glavna odlika francuske kuhinje...
|
|
|
|
Poslao: 27 Sep 2012 12:12
|
offline
- Pridružio: 10 Okt 2011
- Poruke: 212
|
Kako god to čudno zvučalo Francuska kuhinja se našla na listi Uneska. Proglašena je dijelom nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Francuska je prva zemlja u istoriji čovječanstva kojoj je to pošlo za rukom.
Upravo sam pojeo jedan corodon bleu pa idem na trčanje.
|
|
|
|
Poslao: 27 Sep 2012 17:51
|
offline
- life

- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
cordon-bleu
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]
|
|
|
|
Poslao: 27 Sep 2012 21:34
|
offline
- Pridružio: 10 Okt 2011
- Poruke: 212
|
Nisu baš mjere kako treba u tom receptu!
Malo sira i šunke, a previše filea!
Potrošio sam danas na 500 gr filea, 150 gr trapista i 150 gr šunke!
A definitivno treba izbaciti i alevu papriku jer da malo bespotrebne gorčine!
(ja sam je isto stavio)
Inače sveukupno je fantazija!
|
|
|
|
Poslao: 28 Sep 2012 18:47
|
offline
- life

- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Supa od luka ---
Crni luk – 300 gr; puter; belo vino – 7 dl; kockica mesne supe; lorber; zeleni biber; crni biber; tost; ementaler
Postroje razne verzije supe od luka. Neke su krajnje jednostavne i krajnje jeftine, neke su pak postale specijalitet što se da meriti sa nastavkom obroka uz biftek sa nekim od finih sosova i plemenitim sirevima za dezert.
Ova supa spada u takve.
Trista grama luka isecka se na rezance, prodinsta na puteru, na blagoj vatri, dok ne porumeni, pa nalije buteljkom belog vina i istom buteljkom vode. Ubaci se i jedna kocka govedje supe, posoli, začini jednim listom lorbera i krupno tucanim zelenim i sitno mlevenim crnim biberom. Kuva se poklopljeno oko pola sata.
U vatrostalnoj posudi u kojoj će se služiti supa zapeče se komad tosta, odozgo nariba sir: grijer, raklet ili ementaler (dakle sir koji se lepo topi) još malo začini krupno tucanim zelenim biberom, pa kad je sve dobilo lepu koricu zalije supom.
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]
|
|
|
|