Francuski krompir

Francuski krompir

offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

FRANCUSKI KROMPIR

1 kg krompira
200 g sunke
50 g butera
50 g kackavalja
2 jajeta
1 casa mleka
so

Cele krompire skuvati, oljustiti I iseci na tanke kolutove. Sunku sitno iseckati. Sloziti red krompira u podmazani sud u kome ce se peci. Preko njega staviti deo iseckane sunke I kackavalja. Postupak ponavljati dok se sva masa ne utrosi. Poslednji red mora da bude krompir. Sitno iseckati buter I posuti preko krompira. Razmutiti dva jajeta sa mlekom, posoliti I preliti odozgo. Peci 30 minuta u zagrejanoj rerni .



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • master analiticar zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3473
  • Gde živiš: Beograd

Znam za to, extra je recept. Ja sam ga skoro pravila,drugarica mi dala recept. Bas je ukusno. Ali ja sam malo drugacije pravila:
1 kg krompira
200 gr virsle ili debrecine (imaju malo jaci ukus)
50 gr butera
50 gr moze obican sir a moze i kackavalj
jaja po ukusu, moze i vise
1 casa mleka
i zacini

Krompir se skuva oljusten, isecka se na kolutove. Kobasice i jaja obariti i takodje iseci na kolutove. Pleh se podmaze i u njega se redja red krompira, red kobasica pa red jaja, i tako dok se masa ne utrosi. Na kraju je krompie. Dva jaja se na kraju razmute sa mlekom i sipa se preko mase,i dodaju zacini po ukusu. Peci 30 min u prethodno zagrejanoj rerni.



offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

Bas ti hvala na ovom predlogu... probacu i tako da napravim i ne sumnjam da je super

offline
  • Pridružio: 07 Avg 2005
  • Poruke: 400
  • Gde živiš: Zemun

A moze i ovako:
Oljusten krompir se obari "napola". isece na kolutove, doda se biljni zacin i slozi u podmazan pleh koji je prethodno natrljan sa 2-3 cena belog luka. Prelije se slatkom pavlakom pomesanom sa malo mleka, da ogrezne, protrese i pece u rerni da lepo porumeni.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 760 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 0 sakrivenih i 754 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: bigfoot, Dragomir1970, Koridor, MB120mm, radionica1, saputnik plavetnila