Jela koja se relativno brzo spremaju

1

Jela koja se relativno brzo spremaju

offline
  • Bojan  Male
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 13 Nov 2003
  • Poruke: 11059
  • Gde živiš: Novi Sad

Posto se uskoro selim i zivecu sam moracu sam sebi da kuvam Smile pa me interesuje neka klopa za rucak koja se moze relativno brzo spremiti a da nije suvise komplikovana.

Bilo bi extra kad bi rekli dobro je to i to a recept je sledeci.
Tnx unapred.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

Mora li biti meso ili moze i povrce ili testenina?



offline
  • Bojan  Male
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 13 Nov 2003
  • Poruke: 11059
  • Gde živiš: Novi Sad

Ma moze sve nisam probirljiv mada najvise volim meso Smile

offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

Ok, ovo sam sad na brzaka nasla, ali cu pogledati ovih dana sta jos imam, a da nije mnogo komplikovano... nadam se da znas da koristis rernu Wink

SNICLE U BELOM VINU


Snicle istuci, posoliti, pobiberiti. Staviti ih u posudu, preliti ih belim vinom i ostaviti da odstoje oko 2 sata. Djuvec namazati, poredjati snicle izvadjene iz vina, preliti ih casom belog vina i casom supe. Dobro poklopiti djuvec, staviti u rernu da se tiho pirjani. Kada su snicle mekane, izvaditi ih, a sok u kome su se pirjale pomjesati sa casom kisele pavlake.

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2004
  • Poruke: 4179
  • Gde živiš: Bulevar Kraljeva

supica iz kesice najbrze i najlakse Razz

offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

Doćićeš ti lepo kod mene na obuku Wink

offline
  • Pridružio: 01 Okt 2003
  • Poruke: 2383
  • Gde živiš: Beograd

Oljustis krompir, stavis u lonce vode ubaci krompir malo posolis i stavis da se kuva, za to vreme zagrej teflon (tiganj) meso malo istucaj posoli pobiberi po zelji stavi vegete, kad je teflon vreo sipaj malo malo ulja, sniclu uvaljaj u brasno (mada je ovo opciono, ja volim kad ima brasna) i stavi je da se pece. Krompir kad bude kuvan iscedi stavi mleka malo margarina dosoli ako treba i dobro ga umuti, i eto jedan rucak, max za jednu osobu treba da se kuva 15 min

Ondak, stavi posoljenu vodu da vri, kad provri ubaci spagete (mogu i makaroni) za to vreme na teflonu ugrej malo ulja, ubaci sitno seckan luk, kad on dobije staklastu boju (znaci providno) ubaci seckanu slaninu, sunku, salamu, virsle (sta vec imas, mada je meni najbolje sa slaninom) kad vidis da je to lepo porumenelo skini sa vatre. Kad su spagete kuvane ocedi i stavi sa slaninom i lukom jos malo na vatru, dobro promesaj, sipaj u to jos malo pavlake, majoneza, kecapa, sta vec imas, stavi u tanjir i narendaj sira od gore. Za ovo ti treba oko 15-20 min, zavisi kakvo je testo

Ondak, ovo se malo duze pece al sprema se oko 10 min, pa posle mozes da radis nesto usput. Oljusti krompir i iseci na kolutove, uzmi dzuvec pleh, moze i vatrostalna cinija, zavisi sta imas. namazi ga mascu ili uljem poredjaj polovinu krompira. U mleveno meso ubaci jedno jaje, malo prezli (moze i bez njih) soli bibera vegete, to po volji zacina, to dobro promesaj, stavi preko krompira (treba da bude odnos 2:1 za krompir) pa opet krompir stavi od gore jos malo masti ili ulja i sipaj pola case vode i sve to stavi u rernu na 200 stepeni. Onda uzmi pivo i popi ga Laughing Otprilike treba da se peceo 20-30 min, zavisi od kolicine, kad krompir porumeni umesaj jednu pavlaku jedno jaje, malo mleka i to preli preko krompira i stavi jos malo da se pece, videces kad pozuti porumeni gotovo je, to mozes i vise napraviti pa da imas dva dana, lepo je cak i hladno...

pisacu jos kasnije....

offline
  • Sneg 
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 29 Sep 2005
  • Poruke: 527

SNICLE S PARMEZANOM


Potrebno:
4 junece snicle po 150 g
sol, biber, ulje
1 glavica crnog luka
2 kasike pavlake
1 kasika brasna
sok od limuna
4 kasike parmezana

Snicle istucati, posoliti i pobiberiti i isprziti sa obe strane na zagrijanom ulju. Kad su snicle pecene izvaditi ih u poseban sud i drzati na toplom mjestu. U ulje u kojem se meso przilo staviti luk, pa prziti dok ne porumeni. U medjuvremenu izmesati pavlaku, brasno i sok od limuna i sve sipati na luk. Kuvati nekoliko minuta. Ovim preliti snicle pre sluzenja, a na kraju posuti parmezanom.

Dopuna: 05 Okt 2005 20:19

Ovo vec verovatno znas, ali nek se nadje...


Bečke šnicle

Prave bečke šnicle su od telećeg mesa. No, dostojna zamena može se napraviti od svinjskog ili pilećeg belog mesa. Korist od te zamene je svakako u nižoj ceni. Zamoliti mesara da od odgovarajućeg dela svinjskog buta iseče željini broj šnicli. Pokušajte da utičete da rez ide popreko na pravac vlakana mesa. No treba odustati ako je to u datoj situaciji nemoguće. Nije baš preterano važno. U svakom slučaju zamoliti da meso bude mekano i da zaista odgovara nameravanoj primeni. Kod kuće odstraniti žilice i suvišne ostatke masnoće ako ih ima. Komade lako izlupati drvenim tučkom. Cilj ove opracije je da se malo razbije struktura mesa da bi se dobila meka šnicla posle prženja. Šnicle se posole, uvaljaju u brašno, zatim u umućeno jaje i na kraju u prezlu koja treba potpuno da pokrije sloj jaja. Prži se na umereno zagrejanom ulju. Pečenje je gotovo kada šnicla dobije svetlo smedu boju. Za šnicle od pilećeg belog mesa treba kupiti pileće grudi. Ponekad se nude i pileći "filei", ali po znatno višoj ceni Belo meso se oštrim nožem odvoji od grudne kosti. Iz jednog komada težine oko 1/2 kg mogu se izvaditi 4 šnicle. Dalji postupak izrade je isti kao gore opisani. Od ostataka grudi može se skuvati ukusna čorba. Šnicle se služe odmah po zavšenom prženju. Ako preostane koji komad može se u narednom obroku dovršiti uz mali dodatak majoneza. Obično ništa ne ostane ako su šnicle uspešno uradene.

offline
  • Bojan  Male
  • Prijatelj foruma
  • Pridružio: 13 Nov 2003
  • Poruke: 11059
  • Gde živiš: Novi Sad

Samo da se zahvalim sto piskarate. Vidim ja da ce biti dobrog kuvanja Wink

offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

E, pa dolazim ti na ručak... Laughing
Pa, i da pomognem - ako treba Wink

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1031 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 6 sakrivenih i 989 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Andrija357, Apok, babaroga, bbogdan, Bobrock1, BratSrpska, Dannyboy, Denaya, djboj, dragan_mig31, Dukelander, Excalibur13, Faki-Valjevo, hyla, ikan, karevski, LeGrandCharles, ljuba, milan47, milos.cbr, miodrag, mkukoleca, MrNo, Posmatrac77OKB, procesor, Simon simonović, Srky Boy, ss10, Tila Painen, tmanda323, uruk, virked, vukdra, vukovi, wolf431, zdrebac