Oljustis krompir, stavis u lonce vode ubaci krompir malo posolis i stavis da se kuva, za to vreme zagrej teflon (tiganj) meso malo istucaj posoli pobiberi po zelji stavi vegete, kad je teflon vreo sipaj malo malo ulja, sniclu uvaljaj u brasno (mada je ovo opciono, ja volim kad ima brasna) i stavi je da se pece. Krompir kad bude kuvan iscedi stavi mleka malo margarina dosoli ako treba i dobro ga umuti, i eto jedan rucak, max za jednu osobu treba da se kuva 15 min
Ondak, stavi posoljenu vodu da vri, kad provri ubaci spagete (mogu i makaroni) za to vreme na teflonu ugrej malo ulja, ubaci sitno seckan luk, kad on dobije staklastu boju (znaci providno) ubaci seckanu slaninu, sunku, salamu, virsle (sta vec imas, mada je meni najbolje sa slaninom) kad vidis da je to lepo porumenelo skini sa vatre. Kad su spagete kuvane ocedi i stavi sa slaninom i lukom jos malo na vatru, dobro promesaj, sipaj u to jos malo pavlake, majoneza, kecapa, sta vec imas, stavi u tanjir i narendaj sira od gore. Za ovo ti treba oko 15-20 min, zavisi kakvo je testo
Ondak, ovo se malo duze pece al sprema se oko 10 min, pa posle mozes da radis nesto usput. Oljusti krompir i iseci na kolutove, uzmi dzuvec pleh, moze i vatrostalna cinija, zavisi sta imas. namazi ga mascu ili uljem poredjaj polovinu krompira. U mleveno meso ubaci jedno jaje, malo prezli (moze i bez njih) soli bibera vegete, to po volji zacina, to dobro promesaj, stavi preko krompira (treba da bude odnos 2:1 za krompir) pa opet krompir stavi od gore jos malo masti ili ulja i sipaj pola case vode i sve to stavi u rernu na 200 stepeni. Onda uzmi pivo i popi ga Otprilike treba da se peceo 20-30 min, zavisi od kolicine, kad krompir porumeni umesaj jednu pavlaku jedno jaje, malo mleka i to preli preko krompira i stavi jos malo da se pece, videces kad pozuti porumeni gotovo je, to mozes i vise napraviti pa da imas dva dana, lepo je cak i hladno...
pisacu jos kasnije....
|