Poslao: 01 Okt 2005 18:37
|
offline
- kgsekula
- Građanin
- Pridružio: 29 Jun 2005
- Poruke: 228
- Gde živiš: Kragujevac
|
Treba mi recept za spremanje absinta. Ja znam da se pali secer i ubacuje u casicu absinta ili tako nesto, ali kako tacno to ide ne znam.
Ko zna neka kaze...
Pozdrav
[smod edit by leggy]Prepravljen tekst[/edit]
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 01 Okt 2005 19:16
|
offline
- kgsekula
- Građanin
- Pridružio: 29 Jun 2005
- Poruke: 228
- Gde živiš: Kragujevac
|
Hvala, ali ovde ima samo da se kupi apsent ne i kako se pravi???? A ako imas neki srpski sajt o apsentu daj mi to.
Poz i hvala jos jednom
|
|
|
|
Poslao: 01 Okt 2005 23:28
|
offline
- Jovana
- Movie queen
- Pridružio: 08 Nov 2004
- Poruke: 4179
- Gde živiš: Bulevar Kraljeva
|
ima da se kupe dodaci u Beogradu.Bilo je u jednoj ulici pored slavije pre nekoliko meseci
|
|
|
|
Poslao: 03 Okt 2005 01:29
|
offline
- jessica
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 24 Mar 2004
- Poruke: 646
|
Prvi nacin:
Za pripremanje apsinta se koristi se specijalna perforirana kasika u koju stavis kocku secera. Kasiku drzis na rubu case (treba da bude visoka, slicna kao za pelinkovac) i vrlo pazljivo dodajes vodu na tu kocku secera tako da on u kapljicama pada u apsint. Kapi vode se u dodiru sa apsintom pretvaraju u belicasti trag. To vizuelno jako lepo izgleda zbog zelene boje ovog pica.
Drugi nacin:
Slican prvom s tim sto se na kocku secera ne sipa voda nego se ona natopi apsintom a potom zapali. Dok plamen tinja, secer se topi u pice onda se sipa malo vode, promesa i ... pije polako.
Prave se i razni kokteli sa apsintom, ali ja ne znam ni jedan recept...
Danas je moguce kupiti vise vrsta apsinta. Od najrafiniranijih poput Logan Fils cija je cena oko 200E za litar, preko standardnih cija se cena krece od 100 do 150E sve do najjeftinijih u cijoj su proizvodnji preskokocene neke faze u destilaciji, a koji nisu mnogo skuplji od ostalih zestokih pica ali mogu biti izuzetno stetni za zdravlje. Preterano konzumiranje nekvalitetnog apsinta moze dovesti do odvratnog mamurluka, grceva ili epilepticnih napada.
http://www.absinth.com/links/loganfils.html
|
|
|
|
Poslao: 03 Okt 2005 07:04
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
A ako bas preteras, kao izvesni Vinsent van Gog, mozda sebi odseces uvo...
Sa absinth-om samo kontrolisano. Mislim i da se ne preposucuje vise od 2 casice 0.3 dnevno...
|
|
|
|
Poslao: 26 Okt 2005 14:38
|
offline
- Pridružio: 15 Okt 2005
- Poruke: 219
|
absint se sprema na razlicite nacine, ali meni je najomiljeniji sa mlekom.
znaci: u casu od 1dl sipas (mora da bude siroka da bi lepo goreo) 0.3 ili 0.5 absinta, u kasiku stavis pola kocke secera, umocis u absint, zapalis secer i stavis da se topi nad casom.mleko mora biti dobro ohladjeno (u suprotnom nije dobar ukus).kada se secer vec istopi, spustis celu kasiku u casu da bi absint poceo da gori,izvuces kasiku, pustis nekoliko sekundi da gori a onda sipas mleka (ja sipam malo manje od pola case).
mozes da popijes i vise od 3 absinta, ali ne moras,sasvim je dovoljno 3.
ovaj absint koji mozes kod nas kupiti ima za 90% manje TIYON-a(psihoaktivna supstanca u absintu),nego onaj koji je pio van gogh, tako da ne moras da se brines za svoje i tudje usi. : )
ja preferiram ceski(oko 20E 1/2l,od 55%alc - 70%alc), a mozes i francuski, koji je dosta jeftiniji(oko 700din 0,7l, 68%alc). moze biti i da je jeftiniji, ali ovde gde ja zivim sve je skuplje.
ENJOY (ali bez preterivanja)
Dopuna: 26 Okt 2005 15:37
a, mozes i da pijes na nacin nakoji su pili ranije.
u casu od 2dl sipas 0.5 ili malo vise absinta, zapalis secer isto kao sto sam ti gore objasnio, i sipas obicnu vodu. tada ima ukus slican mastiki (ja ne volim).
a mozes i umesto mleka(sve isto kao i gore) da koristis hladnu vodu i nacedis pola limuna.mozda ti se tako vise svidi.
Dopuna: 26 Okt 2005 15:38
i nema nikakvog mamurluka. to je, definitivno, najfiniji alkohol koji sam ja ikada pio (a probao sam svasta).
|
|
|
|
Poslao: 28 Okt 2005 15:48
|
offline
- Pridružio: 06 Maj 2003
- Poruke: 1263
- Gde živiš: Apatin
|
To je sami otrov. Ne znam zasto narod to ne moze da se shvati..... To da je zdravo ne bi se palilo. Izbegavajte to otice vam jetra skroz. Bolje piti pivo
Uzmi imas na trafikama Cocktail casopis negde oko 200 dinara.
|
|
|
|
Poslao: 19 Jan 2006 18:38
|
offline
- svetskiputnik
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 20 Dec 2005
- Poruke: 6
- Gde živiš: Rim
|
Puno toga sam procitala o Apsintu, ali licno ne poznajem nikog ko je konzumirao ovo pice. Namera mi je da ga probam, mada ne znam sta bih trebalo da ocekujem kao reakciju na ovu zelenu tecnost. Halucinacije i sl. ili samo opijenost...
Da li Apsint zaista ima "poseban" efekat na onog ko ga pije?
Zanimljiva iskustva
|
|
|
|
Poslao: 19 Jan 2006 19:27
|
offline
- Pridružio: 06 Maj 2003
- Poruke: 1263
- Gde živiš: Apatin
|
Bezveze... Samo retko gde ces da ga nadjes jer je uglavnom zabranjen.. Pice koje se uglavnom koristi za koktele a srbi ko srbi tj nama sve samo d aje alkohol... Ma kakve halucinacije ali da opija ma ubija kako je jako (cisti alkohol).
|
|
|
|