Potrebno je:
Za testo: 8 jaja, 200 gr secera, 150 gr brasna, 50 gr mlevenog badema, kesica cimeta.
Za fil: 1.5 l slatke pavlake, 30 gr nes kafe, solja hladnog mleka, 200 gr secera.
Za glazuru: 400 gr bele cokolade, 50 gr ulja, 50 gr putera.
Priprema:
Umutite belanca sa secerom, pa dodajte jedno po jedno zumance i uz lagano mesanje sve ostale sastojke. Tortu pecite na 220 stepeni. Dan ranije prokuvajte sve sastojke za fil, ohladite i ulupajte kao slag. Za glazuru, u rerni otopite cokoladu. Dok je topla, umesajte ulje i maslac i umutite. Podelite tortu na pola, napravite nes kafu sa mlekom, pa njome natopite kore, nafilujte tortu, spojite i stavite glazuru.
(edit by MoscowBeast: Promenio naslov, da ne pomisle ljudi da je kafa u pitanju)
|