Kraljevska kapucino torta

Kraljevska kapucino torta

offline
  • Catrin  Female
  • Legendarni građanin
  • master analiticar zastite zivotne sredine
  • Pridružio: 20 Avg 2005
  • Poruke: 3473
  • Gde živiš: Beograd

Potrebno je:
Za testo: 8 jaja, 200 gr secera, 150 gr brasna, 50 gr mlevenog badema, kesica cimeta.
Za fil: 1.5 l slatke pavlake, 30 gr nes kafe, solja hladnog mleka, 200 gr secera.
Za glazuru: 400 gr bele cokolade, 50 gr ulja, 50 gr putera.

Priprema:
Umutite belanca sa secerom, pa dodajte jedno po jedno zumance i uz lagano mesanje sve ostale sastojke. Tortu pecite na 220 stepeni. Dan ranije prokuvajte sve sastojke za fil, ohladite i ulupajte kao slag. Za glazuru, u rerni otopite cokoladu. Dok je topla, umesajte ulje i maslac i umutite. Podelite tortu na pola, napravite nes kafu sa mlekom, pa njome natopite kore, nafilujte tortu, spojite i stavite glazuru.

(edit by MoscowBeast: Promenio naslov, da ne pomisle ljudi da je kafa u pitanju)



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 962 korisnika na forumu :: 27 registrovanih, 4 sakrivenih i 931 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, Apok, ArchaBasha, bojanM84, dankisha, doloress, gmlale, GORDI, Krusarac, m0nstrum_, maiden6657, Mercury, Miki01, mikrimaus, mkukoleca, nemkea71, nuke92, Povratak1912, pristinski korpus, ruger357, sap, Sir Budimir, sovanova95, theNedjeljko, Toper, trajkoni018, šumar bk2