POTREBNO:
-solja brasna
-3/4 solje kakaoa
-sest kasicica istant ili espreso kafe (samog praha,ne vec gotove tecnosti
-kesica praska za pecivo
125 gr maslaca, istopljenog
-solja secera
-solja zutog secera
-cetiri velika jajeta
-dve kesice vanil secera
-cetvrt kasicice ekstrakta od badema
-12 kasika (120-150 gr) rendane cokolade
solja slatke pavlake
-tri kasike secera u prahu
PRIPREMA:
U velikoj ciniji umutite maslac sa kristal, zutim i vanil secerom. Dodajte jedno po jedno jaje, zatim ekstrakt badema. U posebnoj ciniji pomesajte brasno, kako prah, pet kasika kafe i prasak za pecivo, pa to saspite u prethodnu smesu.
Testo podelite u 6 vatrostalnih casa/solja. Svaku solju pospite sa dve kasike rendane cokolade, koju cete nezno utisnuti u testo. Solje ohladite u frizideru barem jedan sat, potom ih 5 min drzite na sobnoj temperaturi, pre nego sto ih ubacite u rernu ugrejanu na 180 stepeni. Pecite dok kolac ne dodje pufnast i hrskave povrsine, a noz zaboden u sredinu izvucete sa gustim testom zalepljenim za njega. Ostavite da se ohlade 5 min. Kolac prelijte ranije spremljenom i ohladjenom slatkom pavlakom (umucenom sa secerom u prahu i kasicicom espreso praha) i servirajte.
|