Je l' moze nastavak?
Lovacke snicle na francuski nacin
copy-paste gornji recept... +
Potrebno jos:
400-500 gr sampinjona
1 glavica crnog luka
1 pavlaka (20%) ili pola pavlake pola majoneza
kasika putera, 2 kasike brasna, 4dl mleka (za besamel)
400gr kackavalja (Gauda, Ementaler ili neki slican koji se topi)
svez persun i/ili mirodjija
nastavak na recept koji je dala bla-bla:
...Kad omeksaju poredjajte ih u (plitku ciniju.) vatrostalnu ciniju ili djuvec-pleh.
Dok se snicle dinstaju, iseckajte glavicu luka sitno i isprzite na malo maslinovog ulja (dok ne postane staklast), pa ubacite oprane i na listice iseckane sampinjone. Posolite, pozamasno pobiberite (ko voli moze da doda malo karija, ili tucane cili papricice za ljutinu) i przite dok pecurke ne puste vodu, a zatim na laksoj vatri dinstajte dok ta voda ne ispari, povremeno mesajte. Kad su pecurke gotove (posle oko 10tak minuta), prespite ih u neku ciniju, prelijte pavlakom (ili pavlakom i majonezom) i izmesajte. Tu mesavinu prelijte preko snicli kad budu gotove i poredjane u vatrostalnu ciniju.
U dubljoj serpi manjeg precnika sa duzom drskom (besamel se najlakse pravi u ovakvim sudovima) istopite puter i na njemu proprzite brasno tek da malo dobije boju (ne mnogo!), prelijte mlekom i mesajte zicom ili mikserom dobro, da se razbiju sve grumuljice. Posolite i pobiberite malo i kuvajte na tihoj vatri neprestano mesajuci dok se masa ne zgusne (pazite da se ne zgusne previse, necete moci da prespete, gustina vrele mase treba da bude otprilike kao gustina toplog meda). Sklonite sa sporeta i umutite jos jednu kockicu putera dok se ne istopi (ovaj fazon sam pokupio od Dzejmi Olivera - dobije se sjajan i gladak besamel). Prelijte besamel preko pecurki u vatrostalnoj ciniji.
Kackavalj isecite na tanke snite ili izrendajte na krupno rende i pospite preko besamela.
Stavite ciniju u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni i pecite 5-6 minuta, tek da se kackavalj istopi i malo pomesa sa besamelom... Izvadite iz rerne, pospite seckanim persunom i mirodjijom i sluzite.
Jedite toplo, ali pazite na jezik! Toliko je ukusno da cete se lako opeci na vreo krem koji se stvori na vrhu!
Verujte mi, ovo jelo je ludilo!
|