Makrobioticke salate

Makrobioticke salate

offline
  • Pridružio: 13 Jul 2006
  • Poruke: 30

Da li neko zna neki recept neke makorobioticke salate.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Mozes da pravis salate sa integralnim pirincem na primer

- sa tunjevinom, kukuruzom i prazilukom

- sa dimljenim tofu sirom, kiselim krastavcima, kockicama barene šargarepe i majonezom od soje

-i sa graškom, peršunom, celerom i tamari sosom



offline
  • Pridružio: 07 Avg 2005
  • Poruke: 400
  • Gde živiš: Zemun

Mozda ovde ima to sto te zanima www.makrokutak.net.
Potrebno je da se registrujes.

offline
  • Pridružio: 23 Jun 2004
  • Poruke: 3996

Salata sa algama
2 krastavca, 18 cm. vakame alge, zelena salata, 4 kašike pirinčanog sirćeta, so.
Potopite vakame u vodi oko 5 min. Krastavce nasecite na kolutove, a salatu na trake, dodajte, so, sirće I ostavite salatu da odstoji pola sata i služite

Tofu preliv za salatu
1/2 velike šolje izmrvljenog sojinog sira(tofua)
1/4 glavice crnog luka isečenog na kockice
1/2 male kašičice sojinog sosa ili tamari
1 mala šolja vode
peršun za dekoraciju

Sir od soje, luk, sojin sos i malo vode staviti u posudu za pasiranje. Pasirati dok se ne dobije krem. Preliti preko salate i posuti sa peršunom.

Presovana salata
Na 2 šolje sitno seckanog povrća (trećina korenastog, dve trećine lisnatog - najviše do 4 vrste različitog povrća) staviti pola kašičice morske soli i lagano rukom promešati. Masu staviti u presu za pripremanje presovane salate i zatvoriti poklopac. Ako nema prese može se upotrebiti veća posuda na čiju se sredinu pokupi povrće u obliku polulopte. Preko njega se stavi tanjir i odozgo neka posuda sa 2-3 litre vode. Ostaviti povrće pod pritiskom najmanje 45 minuta (može da stoji i 2 - 3 dana, ali tada već liči na blago ukiseljenu turšiju). Povrće se čuva u zatvorenoj tegli u frižideru, koristi se količina od jedne pune kašičice za doručak i pre upotrebe se opere da bi se sprao višak soli.
Jede se svaki dan uz doručak.

Postoji na Podravkinom sajtu ceo odeljak sa makrobiotickim receptima i ne zahteva registraciju

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1027 korisnika na forumu :: 36 registrovanih, 5 sakrivenih i 986 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., ajo baba, amaterSRB, Belac91, Boris90, bufanje, cikadeda, DeerHunter, Dogma21, drimer, E_Kurir, Emilija02, Kaplar2, Koja79, krkalon, Kubovac, KUZMAR, laki_bb, lcc, Marko Marković, Mercury, milenko crazy north, milimoj, Milometer, mkukoleca, Nemanja.M, nenad81, nikoladim, pein, pristinski korpus, sabac015555m, Srki94, stegonosa, strelac07, Trpe Grozni, vathra