Poslao: 02 Apr 2009 08:17
|
offline
- jabukamen
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 02 Apr 2009
- Poruke: 10
|
U koje doba dana je najzdravije koristiti ga, da li ga u ishrani kombinujete sa necim, koju vrstu meda najvise koristite, imate li neki recept u kom je med znacajan sastojak?
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 02 Apr 2009 10:25
|
offline
- dva lica
- Građanin
- Pridružio: 27 Avg 2008
- Poruke: 233
|
ujutro, jer je tada najniži nivo šećera u krvi...
ako ste na dijeti, a imate potrebu za mentalnim radom, onda uveče, mozak se hrani šećerom, da se nadoknadi potrošeno i za dobar san...jedna kašičica pred spavanje...
|
|
|
|
|
Poslao: 03 Apr 2009 11:33
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Medicinska istrazivanja pokazala su da kombinacija meda i cimeta ublazava tegobe u slucaju bolesti srca, infekcije mokracnih kanala, lose probave i prehlade, a sprecava i leci akne i bubuljice, alopeciju ...
o lekovitosti meda se odavno zna
|
|
|
|
|
Poslao: 03 Apr 2009 17:40
|
offline
- Simke
- Mod u pemziji
- Pridružio: 21 Jul 2007
- Poruke: 9424
- Gde živiš: Kako kad
|
Klinja87 ::Nije med bas toliko zdrav...sav taj secer moze da vas ubije...
Pa moze, ako sednes u pojedes pola kile . Kasicica, dve ujutru ili kada kome vec odgovara nikada nikome nije naskodila niti nanela bilo kakvu stetu. Bez sescera ne moze da se zivi, ugljeni hidrati su esencijalni sastojak bitan za odrzavanje zivota.
Secer iz meda je fruktoza u najvecem delu, znaci vocni secer, on se najlakse rastvara i najbrze iskoristava. Fruktoza je prost secer ( bas kao i galaktoza ) i oni nastaju izmedju ostalog i dejstvom enzima inverataze tako da posle unosa, organizam nema potrebe za daljim razgradjivanjem kao sto se slucaj kada unesemo saharozu. Zato se med vrlo brzo vari, nije tezak za probavni sistem, a energetski ucinak koji daje je gotovo trenutan.
Ne zelim da pricam o ostalim sastojcima meda, ima ih puno, od vitamina, minerala, kiselina i slicno.
|
|
|
|
Poslao: 04 Apr 2009 12:48
|
offline
- Jimmy
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 21 Apr 2003
- Poruke: 662
- Gde živiš: Beograd
|
Mozda bi trebalo i reci da med ne bi trebalo uzimati metalnom kasicicom vec drvenom ili plasticnom jer gubi svoju antibakterijsku snagu.
Takodje, najbolje ga je sto duze zadrzati u ustima da se rastopi i na taj nacin ode u krvotok.
Ko voli da zasladi caj sa medom, trebalo bi sacekati da se caj prohladi pa tek onda zasladiti.
|
|
|
|
Poslao: 04 Apr 2009 13:54
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Jimmy ::Mozda bi trebalo i reci da med ne bi trebalo uzimati metalnom kasicicom vec drvenom ili plasticnom jer gubi svoju antibakterijsku snagu.
Takodje, najbolje ga je sto duze zadrzati u ustima da se rastopi i na taj nacin ode u krvotok.
Ko voli da zasladi caj sa medom, trebalo bi sacekati da se caj prohladi pa tek onda zasladiti.
samo bih dodala da je pogresno uzimati med i potom popiti casu vode(mleko) treba ga razmutiti ili ga uzeti cistog
|
|
|
|
|