Meso i sve od mesa

Meso i sve od mesa

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

LADJICE SA MESOM
Kilogram krompira oljuštiti i iseći na pola. Izdubiti sredinu i poredjati u sud u kome će se peći. Propržiti 300 gr mlevenog mesa, 100 gr pirinča i crni luk i time napuniti krompir i staviti da se peče. Kada je krompir skoro pečen preliti ga umućenim jajetom.

POLJSKE ZRAZE

Potrebno je: 500 gr junećeg mesa, glavica crnog luka, nekoliko režnjeva dimljene slanine, 2 dl kisele pavlake, biber, so, ulje, brašno.

Iseći meso na šnicle veličine dlana, svaku dobro rastanjiti i izlupati. Posoliti, pobiberiti, ostaviti da odstoji pola sata i filovati.
Fil: u sredinu rastanjene šnicle staviti kolutić luka, preko njega režanj slanine, potom čvrsto zaviti, pričvrstiti čačkalicom, uvaljati u brašno, pa staviti u vrelo ulje. Čim se «zraze» zarumene s obe strane, zaliti ih sa 2 dl tople vode, pustiti da na laganoj vatri krčkaju još sat vremena. Pre služenja zaliti kiselom pavlakom. Kao prilog poslužite kuvani krompir.

FINE ŠNICLE

Za 4 osobe iseći 500 gr telećeg, junećeg ili posnog svinjskog mesa, na tanke šnicle i izlupati tučkom. Ako je meso svinjsko, kratko ga sa obe strane propržiti na ulju, a ako je teleće ili juneće pržiti ga sa malo iseckanog luka i kockima suve slanine na puteru. Zatim meso staviti u vatrostalnu posudu i poklopiti, a na preostaloj masnoći propržiti sitno iseckane 2 glavice crnog luka,m po dve narendane šargarepe i korena peršuna i 250 gr na listiće iseckanih pečurki. Kada povrće omekaš posoliti i pobiberiti po ukusu i preručiti ga preko šnicli.
250 gr svežeg, oljuštenog i iseckanog paradajza preliti sa 3 dl belog vina, dodati celu vezicu peršuna (ne seckanog), nekoliko zrna bibera i 1 list lorbera, posoliti i pobiberiti i kuvati desetak minuta. Izvaditi peršun, pa ostatkom preliti meso i povrće. Poklopljenu posudu staviti u dobro zagrejanu rernu i peći 40-60 minuta. Nakon desetak minuta smanjiti temperaturu. Gotovo jelo preručiti na oval, preliti sa 200 ml kisele pavlake i posuti sitno seckanim peršunom.

JUNETINA SA LUKOM

Potrebno je: 2 juneće šnicle, 200 gr crnog luka, malo belog luka, čaša kuvanog paradajza, malo ulja, brašna i vegete.

Šnicle izlupati, uvaljati u brašno i staviti u posudu za pečenje, prekriti iseckanim lukom, vegetom, uljem i kuvanim paradajzom, staviti u zagrejanu pećnicu i peći oko 30-40 minuta. Poslužiti uz pire krompir.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1016 korisnika na forumu :: 90 registrovanih, 9 sakrivenih i 917 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4. Ozrenska, 8u47, 9191vs, A.R.Chafee.Jr., AndrejPetar, antonije64, antonov, Armadillo, bojcistv, Borski1977, Bosnjo, BOXRR, bpvl, ccoogg123, Cian, CikaKURE, d.arsenal321, dearg, deLacy, delboy, Dimitrije Paunovic, Djota1, Drugsparrow, dule10savic, dusan.l, elenemste, Feller, FOX, g_g, galerija, Georgius, gomago, Hardenberg, Haris, Holy Saber, Igor Antonic, Igritelj, ILGromovnik, ivan1973, jackreacher011011, Kobrim, loon123, Lošmi, Lucije Kvint, mantrox, Mare_cepare, mačković, mercedesamg, Milos1389, MiroslavD, mkukoleca, mrav pesadinac, Natuzzi, nekdo, niksa517, Pale2025, Pantelejmon, perunnurep, PrincipL, procesor, proka89, Pv123, pzqmal, Qvazimodo, raptorsi, Recce, ruma, shota91, Sirius, Skakac7, Skok23, SlaKoj, Slobodan Filipović, Smajser, smes_no, sspp, Str2022, synergia, tamno.nebo, tihi-posmatrac, vasa.93, vidra1, Vlada78, vojnik švejk, vukan0799, wolf431, XBMC, yrraf, zmajbre, Zoran1959