Skuša u marinadi
Potrebno je za 4 osobe:
1,6 kg Skuše(4 komada)
1 limun
Četiri kašičice mirođije
Četiri kašičice soli
2,5 kašičice bibera
5 čenova belog luka
½ veze peršunovog lišća
3 kašike ulja
Način rada:
Skušu prvo očistiti od suviše krvi i iznutrica. Zatim u jednu posudu sipati četiri kašičice mirođije, četiri kašičice soli, 2,5 kašičice bibera, dodati 2 kašike ulja u posudu i sve dobro izmešati.
Sa sadržajem iz te posude premažemo unutrašnji deo ribe(presečeno prilikom čišćenja, stomak).
U drugu posudu staviti sitno iseckani beli luk, sitno iseckano peršunovo lišće i jednu kašiku ulja, sve dobro izmešati i premazati spoljni deo ribe. Peći 45 minuta na 180 stepeni. Na polovini pečenja okrenuti ribu.
|