Poslao: 24 Apr 2010 19:46
|
offline
- daniel83

- Stručni saradnik
Windows
- Pridružio: 05 Feb 2008
- Poruke: 2134
|
Dakle, koji tip je bolji i ako posedujete neki od ova dva tipa rostilja, mozete pisati i kakvi su, da li prskaju, dime, kako peku.
Za ovaj obican sa resetkama kazu po netu da sporije pece,i da mora biti sto jaci, medjutim vecina je oko 2000w jacine
Za ovaj sa plocom nigde da nadjem neko iskustvo.
cenovno se dosta razlikuju, najeftiniji sa plocom su skoro duplo skuplji od najeftinijih sa resetkom.
evo cene nekih primeraka po netu
Jeftiniji sa resetkom:
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]
ili
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]
ili
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]
Skuplji sa resetkom:
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]
ili
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]
jeftinija sa plocom:
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]
ili
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]
skuplji sa plocom
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]
ili
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]
ima i skupljih.
Planiram da kupim neki al nemam pojma na koji da bacim pare
Naravno, znam da ne treba da ocekujem meso sa smradom drveta,cumura ili cime se vec lozi rostilj, al bitno mi je da se moze peci bez mnogo masti i ulja...
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 24 Apr 2010 22:23
|
offline
- daniel83

- Stručni saradnik
Windows
- Pridružio: 05 Feb 2008
- Poruke: 2134
|
E sad,nije ovde u pitanju rostiljanje jednom u dva meseca, mene muka stegla, rekao lekar da smanjim masnoce(problemi sa zucnom kesom) pa moram nesto uzeti za slucaj kad spremam meso...znam da mogu nesto i u teflonskim tiganjima, al mi skupo to, preko hiljadu dinara...pa reko da dodam jos koju hiljadu i kupim neko zasebno resenje, nezavisno od elektricnog sporeta.
-----------------------------------------
Ričard, koliko sporo to peče, naravno dok je nisi modifikovao? negde procitah 15min za snicle kad se zagreju grejaci.
Da li drma struja ukoliko prskam meso i slucajno kapne na uzerenu šipku?
Koji model imas?
sto se tice el rostilja sa resetkom, uzeo bi naj jeftiniji koji nadjem jer koji god pogledam, samo grejne cevi, podesiva resetka,posuda za vodu i termostat, neznam sta onaj skuplji ima, mozda sam vrti pljeske i snicle
Kod ovih sa plocom je druga prica, one skuplje imaju neke vodove za masnoce, imaju i ravnu i rebrastu grejnu povrsinu, ne dime jako itd tako da bi kod njih razmislio malo oko izbora.
Takodje ne znam koliko se mogu uporediti sa tanjiracom posto je koliko vidim kod tih rostilja sa pločom cilj da se meso pece u svojoj masnoci a visak da odcuri, dok u tanjiraci meso nekako "lezi" u masnoci.Ovi rostilji me više podsecaju na teflonski tiganj gde sa kap ulja peces jaja
Ako jos neko ima iskustva..nek pise
|
|
|
|
|
|
Poslao: 24 Apr 2010 23:33
|
offline
- GTA

- Počasni građanin
- Pridružio: 14 Avg 2008
- Poruke: 717
|
I ja takode ima elekticni rostilj sa buljaka oko 10 godina
Tokom godina ona posuda se dole oljustila ali to nema nikakav znacaj za taj rostilj
Svaka pohvala za tu spavicu a kupleno je za bizarnu cenu
|
|
|
|
|
Poslao: 25 Apr 2010 11:59
|
offline
- Sorelag

- Prijatelj foruma
- Pridružio: 31 Dec 2005
- Poruke: 2408
|
jelkica7 ::Za pripremu hrane bez masnoće, za svakodnevnu upotrebu, mislim da bi jedan veoma dobar tiganj bio mnogo korisniji od zamlaćivanja sa električnim roštiljem.
To sam i ja htela da kažem, uzela si mi reč iz usta. Ima u Metalcu gril tava od teflona, tiganj, košta oko 2000 din.
Citat:Gril Tava iz linije Metalac "Prima" je tava najvišeg kvaliteta namenjena pečenju mesa, povrća i uopšte pripremi jela koja imaju ukus baš kao sa roštilja. Teflonski sloj sprečava lepljenje i zagorevanje i omogućava pripremu hrane uz minimum masnoće.
Gril Tava - prednosti i karakteristike:
* Priprema jela koja imaju ukus kao sa roštilja
* Teflon onemogućava lepljenje i zagorevanje
* Hrana se peče uz minimum masnoće
* Dijagonala: 27cm/27cm
* Visina: 3.5 cm
* Težina: 1.3 kg
* Boja: crno
Daniele, jedi ovsene pahuljice, one "odmašćuju".
|
|
|
|
Poslao: 25 Apr 2010 12:57
|
offline
- daniel83

- Stručni saradnik
Windows
- Pridružio: 05 Feb 2008
- Poruke: 2134
|
Sorelag ::
Ima u Metalcu gril tava od teflona, tiganj, košta oko 2000 din.
.
Nego, kakvo je meso u teflonskim tiganjima?
Da li se mogu peci cevapi u njima, posto su oni deblji nego recimo tanka snicla? cesto ih jedem zato pitam
Mada ako dodam jos 1800 mogu kupiti solidan rostilj sa plocom koji je veci i prakticniji od tiganja, koji je pola gril pola ravan, ima kanal za odvod masti itd:
[Link mogu videti samo ulogovani korisnici]
bas je jednostavnog dizajna, velicine 48 x 32 cm, lepo bi lego na poklopac od sporeta a i brze ga koristiti nego tiganj, samo odvrnem dugme i piči, onako dok nadjem gde sam stavio tiganj
Pretpostavljam da pecenje ide po istom principu kao kod tanjirace i teflonskih tiganja.
|
|
|
|
Poslao: 25 Apr 2010 14:09
|
offline
- Sorelag

- Prijatelj foruma
- Pridružio: 31 Dec 2005
- Poruke: 2408
|
daniel83 ::Nego, kakvo je meso u teflonskim tiganjima?
Da li se mogu peci cevapi u njima, posto su oni deblji nego recimo tanka snicla? cesto ih jedem zato pitam
Možeš da pečeš ćevape i u najobičnijem teflon tiganju bez masnoće, a takav možeš da pazariš za oko 1000 din, možda i manje. Tako ja radim, sasvim je ukusno, samo što ako imaš zdravstveni problem, treba da redukuješ mešano meso, eventualno ponekad, što ređe, a svinjsko treba da zaboraviš. Ostaje ti dakle nemasna piletina, belo meso, nipošto batak i karabatak, i junetina, kao i nemasna riba, naravno.
|
|
|
|