Potrebno je: 500 g kuvane piletine, 4 kuvana jaja, desetak crnih maslina, 1 kisela jabuka, 1 zelena salata, pola veze peršuna i celerovog lista, 1 kašicica vegete, 1 kašicica senfa, 5-6 zrna bibera, 5 kašika ulja i sirceta, 1 glavica crnog luka, 4 kisela krastavcica, 1 konzerva sardina, so i biber.
Pripremanje: napraviti sos od dva izmrvljena kuvana jaja, sitno seckanog luka, kiselih krastavcica, ocedjenih sardina, bibera, sitno seckanog peršuna i celerovog lista. Sve izmešati, dodati sirce i ulje, vegetu, so i biber pa sve izmešati dok masa ne postane ujednacena. Sos mora biti gust. U ciniju staviti pilece meso koje je prethodno odvojeno od kostiju i kozure i iseceno na manje štapice, dodati izrendanu jabuku, sve preliti rashla|enim sosom i izmešati. Dobro oprati listove zelene salate, poredjati listove na plici oval, na to izruciti salatu i ukrasiti kolutovoma tvrdo kuvanih jaja, polutkama maslina bez koštica i listicima peršuna i celerovog lista.
|