Poslao: 15 Okt 2006 22:47
|
offline
- Pridružio: 11 Sep 2006
- Poruke: 60
- Gde živiš: Beograd
|
Elem, ovo sam juce pravi za rucak i mnogo je njam-njam .
Prokuvati brokoli ali tako da ne omeksa mnogo. Pilece belo meso (2-3 komada) po-vegetitit i isprziti na puteru. Izvaditi belo meso i dodati u tiganj sitno seckanu glavicu crnog luka i sitno seckan beli luk (2 cena) i brokoli i proprziti. Potom posuti karijem (mnogo) i djumbirom (malo), preliti mlekom i vratiti meso. Krchkati tako jos par minuta pa zatim dodati kasiku pavlake i kasiku brasna.
Ostaviti da se krchka dok brokoli ne omeksaju u saft do kraja pa onda navaliti na klopu .
Prijatno!
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 16 Okt 2006 21:19
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Interesantno! Nikad nisam koristila brokule,iskreno nisam ni znala sta je to ali kad sam nasla sliku na googlu pomislila sam ah to je vidjala sam ga
Probacu... cak sta vise sutra.Samo mi reci da li to ide jedan brokol u taj recept ili kako vec?
Nasla sam nesto interesantno u vezi brokule...
Brokule su jedan od najstarijih članova porodice kupusa. Stari Grci i Rimljeni konzumirali su ih prije više od dve hiljade godina. Jedan od antičkih specijaliteta bile su brokule kuvane u vinu, servirane s raznim umacima. Talijani se i danas ponose brokulama pečenim u pečnici sa sardelama i lukom i paštom s brokulama, češnjakom i umakom od paradajza. Pridaje im se važnost antikancerogena, a sadrže veliku količinu vitamina A i C, i minerala gvozdja, kalcija i riboflavina.
|
|
|
|
Poslao: 16 Okt 2006 21:35
|
offline
- Pridružio: 11 Sep 2006
- Poruke: 60
- Gde živiš: Beograd
|
Ah, zaboravih da pomenem, ide oko 300 gr brokola na 2 veca bela mesa.
A kad smo vec kod brokola, sa obzirom da mi ih je bilo zaostalo, danas sam ih obari, posuo ih kackavaljem, prezlama i pavlako i zapekao.
Mljac!!!
|
|
|
|
Poslao: 17 Okt 2006 10:25
|
offline
- ne znam bre
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 05 Maj 2006
- Poruke: 568
|
Obožavam brokule u svim varijantama. A kada nemam vremena samo ih obarim sa vegerom, lorberom i biberom, procedim i pospem masllinovim uljem!
|
|
|
|
Poslao: 10 Jan 2007 16:40
|
offline
- Pridružio: 03 Jan 2007
- Poruke: 207
- Gde živiš: LVNV
|
Tropski recept, malo kisi, malo slano, pa i slatko...
Brokoli salata:
Sastojci:
1 veca solja majoneza
1/2 vece solje secera
2 supene kasike sirceta
250 grama brokoli cvetica ne skuvano- nego surovo, operite
150 grama przene slanine seckano na male parcice ili samlevene prsute ili kuvano pilece belo meso na kocke
1 veca solja slane indijski oraha iz tegle
1/2 vece solje crvenog luka sitno iseckano
Druge sastojke samo ako želite 1/3 vece solje suvog grozda ili 1/3 narendanog zutog sir
Priprema: u veliku ciniju pomesajte majonez, secer i sirce, neka se sve sjedini. Polako dodajte sastojke mesajuci između svakog sastojka. Stavite u frizider par sati unapred pre nego što se posluzi. Promesajte pre nego sto servirate.
Može recept da se pravi bez majoneza i bez slanine, samo zamenite za jogurt (plain yogurt) ako ste vegiterijanci.
Oni koji ne jedu mlecne prozvode ili mesa moze da stave maslinovo ulje, izbacite meso i stavite manje secera.
Prijatno!
|
|
|
|
|