Prasićasti ananas dugmići a.k.a. medaljoni

Prasićasti ananas dugmići a.k.a. medaljoni

offline
  • Pridružio: 23 Jun 2004
  • Poruke: 3996

Potrebno je:

* 2 svinjska filea srednje veličine
* 4 koluta manje slatkog ananasa iz konzerve sa pripadajućim sokom
* šaka neslane mešavine koštunjavog voća, potopljeno u mlakoj vodi desetak minuta pa oceđeno
* 3 kašike soja sosa
* nekoliko kašika susamovog ulja
* 1 kašika maslinovog ulja
* 1 čen belog luka
* 1/2 kafene kašičice mlevenog đumbira (idealno svežeg, veličine palca)
* soli po ukusu
* brokoli i šargarepa kuvani na pari ili šta vam drago

Isecite file na medaljone debljine prsta, pomešajte s krupno isečenim belim lukom, soja sosom i susamovim uljem, pa ostavite da odstoji u frižideru izvesno vreme - ne mora dugo jer je file vrlo fino mesko - pola sata, sat.
Izvadite ga iz frižidera i dok se ono privikava na stvarnost, vi u tiganju adekvatne veličine zagrejte onu kašiku maslinovog ulja, pa onda meso, sa sve marinadom, na jakoj vatri i pržite 5 minuta, povremeno mešajući. Odvadite i ostavite na toplom, a u to ulje stavite đumbir, promešajte, iseckani ananas, promešajte, koštunjavo voće, promešajte, nalijte sokom iz konzerve, promešajte, dodajte malo soli, pa krčkajte 3 minuta na srednjoj vatri. Dodajte meso, promešajte, poklopite, utišajte, pa neka se kuva još 3-5 minuta. Neka se 'odmori' u tiganju barem 5 minuta, a onda ga klopajte uz brokoli i šargarepu i gotovo.

Ovo je poklon za pola sata smeha..
"Sta je banana rekla slonu?
Nista. Banane ne umeju da govore."



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 840 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 0 sakrivenih i 834 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 4channer, ArchaBasha, kybonacci, nextyamb, procesor, wizzardone