Potrebno:
250 gr Skampa
250 gr Skoljki (bilo kojih)
250 gr Ribe (morske, bilo koje - ja sam koristio Pescada do Sul)
200 gr rize
1 sargarepa
2 manja ili 1 veci luk
3 cesnja belog luka
0.5 dl vina
so, biber, persun, zacin C, malo Shoyu sosa, pire/sok od paradajza
kako se pravi:
Poceti kuvanje rize, odvojeno. Njoj treba 20 min, taman kolko treba za ovo jelo.
Iseckati sargarepu i luk na sitno, i izdinstati. Staviti odozgo plodove mora, zacin C, persun, biber, beli luk (na sitno), so. Krckati dok riza ne bude gotova.
Ubaciti rizu, zaljutiti po potrebi, i ukrchkati jos 5 min.
Mora da je saftano, zato pazite da vam voda ne ispari skroz.
http://www.varnus.com/beli/20061104_rizoto/
|