RUSKE KAPE:
KORA: 4 jaja, 8 kašike vode, 12 kašike šećera, 15 kašike brašna, 2 kašike kakaoa, malo praška za pecivo.
FIL: pola litra mleka, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 125 gr. margarina, 150 gr. šećera u prahu.
GLAZURA: 100 gr. čokolade, 5 kašika mleka, 100 gr. šećera, 20 gr. margarina, kokosovo brašno.
PRIPREMA:
Dobro umutiti sastojke za koru, ispeći, pa čašicom vaditi krugove.
Skuvati fil od mleka šećera i brašna, posebno umutiti margarin sa prah šećerom i dodati u ohladjen fil.
Po dva kružića spajati sa filom i okolo uvaljati u kokosovo brašno, a odozgo preliti sa glazurom
ČUPAVCI OD KOKOSA ili ORAHA
Umutiti 50 gr. putera ili margarina sa 250 gr šećera,
2 žumanceta,1 šoljom od bele kafe mleka,300 gr. brašna,
1 praškom za pecivo i na kraju dodati 2 čvrsto umućena belanca.
Dobijeno testo ispeći.
Fil:200 gr. putera ili margarina i 250 gr. šećera istopiti.
Dodati 2-3 štangle čokolade i 10 kašika mleka.
Sve ovo izmešati u ujednačenu masu.
Pečeno testo iseći na kocke željene veličine ,svaku umakati posebno u fil pa u kokos ili mlevene orahe.
Ostaviti ih da se ohlade.
Moja mama pravi najbolje ruske kape na svetu!
|