PILETINA U BELOM VINU
Potrebno je: 1 manje pile,1 glavica crnog luka,200 gr. slanine, 2 dcl vina,pola kisele pavlake, so, biber, seckan peršun,malo ulja, baren krompir.Pile iseći na komade.Glavicu crnog luka sitno iseckati i sa iseckanom slaninom propržiti na malo ulja.U to dodati komade piletine i propržiti sa svih strana. Naliti zatim sa 2 dcl belog vina ,
dodati malo bibera i začin i tiho dinstati dok piletina ne omekša i tečnost ne ispari.Na kraju dodati 2 kašike kisele pavlake i seckan peršun. Sve lepo promešati. U medjuvremenu obariti krompir na kockice u slanoj vodi. Staviti ga na veliki tanjir pa preko njega komade pileta sa saftom.Posoliti po svom ukusu.
Količina je za 4 osobe.
Slika je ovde:
uputstva.rs/recepti/glavnajela/piletinauvinu.jpg
|