Poslao: 28 Jan 2005 14:34
|
offline
- aleksa santic
- Ugledni građanin
- Pridružio: 19 Jan 2005
- Poruke: 307
- Gde živiš: skoplje
|
e to je jedno od moih omiljenih jela.
jednom smo spremali sa prijatelje sa kojim gledam redovno formulu 1 neobicna jela.
znaci uvek bezimo od standardan rostilj i tako to.
prosle godine mi cetvoro spremili 8 jagnecih glava...
prvo varili dobro nekoliko sati a zatim u foliju i dobro ispekli u sporet.
sa pecinim krompirom bilo je fenomenalno
posebno mozak koji nije velik ali zna da popije litru vina
i jezik svakako
ko je gurmanin zna da to dobro degustira
a dve glave su dovoljne za formulu 1..samo na kraju nismo znali ko je pobedio na utrci
ima jedna prica o coveku kojeg su zatvorili u zatvoru,kojem su rekli da odbere jelo i svaki dan dok je na robiji te 5 godine da jede samo to jelo...
on je odabrao jagnjecu glavu i svakog dana je jeo razlicito..
prvi dan oci
drugi dan mozak
treci dan jezik
cetrvti dan-meso sto je oko glave i tako to
tako da je bio jedini covek sto je ostao ziv.svi drugi koji su odabrali druga jela nisu izdrzali posl enekoliko meseci.
tako da ako zelite da ostanete zivi i imate nedaj boze slicnu situaciju odaberite,,JAGNJECU GLAVU""
A mozete i uz dobro drustvo nije problem
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 28 Jan 2005 16:54
|
offline
- Goran
- Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
- Pridružio: 05 Maj 2003
- Poruke: 9977
- Gde živiš: Singidunum
|
Moram priznati da nisam probao a probao bih.
Jesam gurman i do sada sve što nisam voleo kad sad probam ispade na kraju dobro i ukusno, valjda to ide sa godinama.
|
|
|
|
Poslao: 28 Jan 2005 18:09
|
offline
- aleksa santic
- Ugledni građanin
- Pridružio: 19 Jan 2005
- Poruke: 307
- Gde živiš: skoplje
|
ide ide sa godinama tu si u pravu ali nesto ostaje i iz rodjenja
evo ja poticem iz familije koja se bavi kulinarstvom i uvek nam nesto tekne da se interesantno prigotvi...
ali lepo covek da je gurman i da zna da gustira hranu .pa i pice
ali obozavam jagnjetinu
proslog avgusta bio je neki praznik mi kupili jagnje lepo sve to sredili odrali i otisli na planinu..
iskopali rupu jedan metar i nesto vise prije toga u istoj rupi stavili vruce kamenje pa zatim stavili jagnje pa opet odozgo vruce kamenje.
sve to potrupali sa zemljom i posle 6 sati iskopali
BOLJE JAGNJE NISAM PROBAO U ZIVOTU---PUTERRRR
|
|
|
|
Poslao: 28 Jan 2005 18:17
|
offline
- Goran
- Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
- Pridružio: 05 Maj 2003
- Poruke: 9977
- Gde živiš: Singidunum
|
Lele voda na usta mi je potekla. :
Čekaj jel se nečim oblaže jagnjetina, recimo alu folijom, ili je u nekoj posudi metalnoj, ili baš ide direktno na kamenje?
|
|
|
|
Poslao: 28 Jan 2005 18:22
|
offline
- aleksa santic
- Ugledni građanin
- Pridružio: 19 Jan 2005
- Poruke: 307
- Gde živiš: skoplje
|
ne nije nikakav metalni sud u pitanju samo folija i kamenje ali lepo uzarene sa sve strane ..alufolija obavezno
potrupas zemljom da nema odakle da disi i kada izvadis topi se u usta
majku mu i ja sam ogladneo idem da nesto calabrcnem
|
|
|
|
Poslao: 29 Jan 2005 02:37
|
offline
- Vodolija
- Legendarni građanin
- Pridružio: 24 Feb 2004
- Poruke: 3013
|
Zanimljivo, improvizovana rerna.
Sem pecenja, jedem samo meso od buta, nikada nisam mogla jesti neciji jezik, oci,.. al` ajde nekome je to slatko, ali ovo jagnje bih volela da probam, sad ogladnih i ja.
Jagnjetina ispod sacha ufff
|
|
|
|
Poslao: 29 Jan 2005 03:13
|
offline
- Silence
- Građanin
- Pridružio: 11 Jul 2004
- Poruke: 122
- Gde živiš: Stara Pazova
|
Prvi put cujem, sta sve nece ljudi izmisliti, vjerovatno ima nesto drugaciji specificniji ukus nego obicno peceno jagnje.
Primjetio sam da je velika razlika izmedju jagnjadi koji se uzgajaju u krsu i ovih, kao bi ih nazvao domacih, uzgajani na jaslama.
Kad odem u Dalmaciju i jedem tamo jagnjetinu osjeti se velika razlika zaista nisam jeo bolje do Dalmatinske, pa jos crnim vinom zalijem poslje dobre janjetine, i bucnem se u plicak da ne potonem...a~joj miline samo kad se setim.
|
|
|
|
Poslao: 31 Jan 2005 10:06
|
offline
- aleksa santic
- Ugledni građanin
- Pridružio: 19 Jan 2005
- Poruke: 307
- Gde živiš: skoplje
|
jagnetinja ispod sasha--to je nesto drugo
mi tu kazemo ispod VRSNIKA--i to je odlicno
ali ovo sto smo mi pravili je jos bolje
vredi da se proba kada nekade na neki praznik ili vikend odete na planinicu i pravis jagnece pecenje a nigde nema jagnetinu,nema miris,nema dima ali posle 6 sata imate sve.micemo to opet za 1 MAJ.pa ko voli nek izvoli.nismo tako daleku
ja bi dosao da me neko vako pokani
|
|
|
|
|
Poslao: 31 Jan 2005 13:10
|
offline
- Goran
- Prof.Mr.Dr.Sci. Traumatologije
- Pridružio: 05 Maj 2003
- Poruke: 9977
- Gde živiš: Singidunum
|
To vruće kamenje kako se zagreva?
|
|
|
|