Poslao: 15 Jan 2008 19:23
|
offline
- Freia
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 31 Jan 2005
- Poruke: 1899
|
zaista prijatno iznenadjena kad sam videla ove recepte !
spominje se i tofu.
http://www.tofu.rs/softwer/index.php
Citat:
O proizvodu >>> DIMLJENI TOFU
koristiti kao gotov proizvod ili dodatak jelima
sastav: sojino mleko, nigari
suva materija 38%, biljna masnoća 14%, proteini 12%, ugljeni hidrati 2.8%
sadrži: Ca,Mg, Fe, P, K, folnu kiselinu, A, D, E i vitamine B kompleksa
en.vrednost: 80 - 140 ccal/100g
čuvati na temperaturi do +5C
rok trajanja 30 dana, neto: 250g
Preporuka za upotrebu:
- koristiti kao hladni narezak ili proteinski dodatak kuvanim jelima
- pogodno za sendviče i hladna predjela
- odlična zamena za dimljene proizvode životinjskog porekla
tekstovi
http://www.tofu.rs/zdravzivot.htm
proverite i cene i gde se sve moze kupiti! sjajno zaista.
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 15 Jan 2008 19:28
|
offline
- Limit
- Melanholik
- Pridružio: 23 Jun 2004
- Poruke: 3996
|
Ja koristim sojine ljuspice sa ukusom shunke da pravim sos za spagete. Ima ih u svakoj prodavnici zdrave hrane i kostaju oko 15 dinara 100 grama. To je meni dovoljno za jedno pakovanje spageta.
Proprzim ljuspice na sasvim malo ulja (mada ako je dobar teflonski tiganj moze i bez ulja) i samo dodam sok od paradajza, kuvam dok ne provri i time pospem shpagete. Svi koji su probali su odusevljeni a krajnje je jednostavno (i jeftino i brzo)
|
|
|
|
Poslao: 15 Jan 2008 19:29
|
offline
- Freia
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 31 Jan 2005
- Poruke: 1899
|
ja sam bre odusevljena raznovrsnim proizdvodima, zatim da se moze svugde kupiti i za ovakve cene.
sta cini taj ukus? Iz cega se sastoji? paprika puder u prahu sa nekim drugim zacinom? ili je ipak neki 'aditiv'?
|
|
|
|
Poslao: 15 Jan 2008 19:40
|
offline
- Limit
- Melanholik
- Pridružio: 23 Jun 2004
- Poruke: 3996
|
Ne pise na njima sastav jer se kupuje na merenje. Jedino sto sam na netu nasla o tome je ovo:
Sojina šunka (sojine ljuspice s aromom šunke)
Sojina šunka je proizvedena napredom tehnologijom od odmašćenog sojinog brašna bogatog bjelančevinam.
Proizvod sadrži prirodno identičanu boju i začine najpoznatijih svjetskih snabdjevača.
Sastojci se dodaju proizvodu tijekom proizvodnje što osigurava njihovo ravnomijerno rasprostiranje.
Materijal se podvrgava kontroliranoj termičkoj obradi kojom se deaktiviraju posebni antinutritivni enzimi, dajući proizvodu visoko prehrambenu i biološku vrijednost.
Sojini komadići su izvrstan izvor bjelančevina i esencijalnih aminokiselina, vitalnih minerala (kalcij, fosfor, magnezij i željezo) te B i E vitamina.
Proizvod je bogat biljnim vlaknima. Sojine ljuspice imaju mesnu strukturu koja je sačuvana tokom hidracije, kuhinjske obrade, sterilizacije i drugih sličnih procedura.
Također imaju visoku upijajuću moć ( vode, masnoća i začina).
sa http://www.advent.hr
I naleteh na ovaj recept:
NADJEV ZA PIZZU OD SOJA LJUSKICA
* 50g soja ljuskica
* 100g mljevenog suncokreta
* umak od rajčice
* list peršina
* 2 češnjaka
* 1 glavica luka
* origano
* masline
* sol
Luk nasjeckajte, propasirajte, dodajte namočene ljuskice i sve ostale sastojke. Tijesto prelijte dobivenim umakom, posipajte origanom, ukrasite maslinama i pecite 30 min. na 200oC.
|
|
|
|
Poslao: 15 Jan 2008 20:31
|
offline
- Freia
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 31 Jan 2005
- Poruke: 1899
|
uf. sto se tice cena ovde, u supermarketu bar..
mleveno sojino ' meso' (takav je prevod, a ja mislim da su to tvoje ljuskice),180 gr, 1,99e, brend kampinin Vales
komadici soje za przenje, isto 180 gr., Vales, cena 1,99e
tofu, 375 gr, Vales, 1,59e
sojine kobasice, 200 gr, Tival, 2,29e
hamburger od soje, 150 gr, Vales, 1,79e,
virsle od soje, nekih 5, Vales, 2,95e
Quorn je najskuplji i ide do 2,79e
|
|
|
|
Poslao: 03 Feb 2008 21:36
|
offline
- ssanja
- Građanin
- Pridružio: 22 Jun 2007
- Poruke: 58
- Gde živiš: Osijek
|
Gulaš od sojinih komadića
sojine komadiće(50 g.) potopiti u sok od višanja,malo ugrijati i pusti da nabubre.Ocijediti ih laganim pritiskom "dlan o dlan".
Isjeckati srednje veliki luk,zažutit ga na ulju,dodati jednu crvenu svježu papriku isječenu na trake,malo prodinstati,dodati jedan oguljeni paradajz sitno osjeckan,sojine komadiće, podliti s malo povrtnog temeljca(ja u pravilu otopim jednu povrtnu kocku u šalici vrele vode).
Dovoljno je da samo prekrije sastojke.Dinstati 20-ak min,dok ispari višak tekućine,i ostane gusti,kremasti "saft".Na kraju dodati začine po želji(peršinov list,kopar,bosiljak,kim-ovisno o ukusu)
Poslužiti sa širokim rezancima kuhanim "al dente"
|
|
|
|