Poslao: 12 Sep 2006 13:55
|
offline
- Catrin
- Legendarni građanin
- master analiticar zastite zivotne sredine
- Pridružio: 20 Avg 2005
- Poruke: 3473
- Gde živiš: Beograd
|
Hm, moram da vam napisem sta sam isprobavala sad na moru, i mogu reci da nije losa kombinacija.
Spageti oni obicni se prokuvaju, i ocede. Tako vruce stavim na tiganj jednu porciju da se proprze i stavila sam onaj krem-sir filadelfija ali moze i obican krem sir (ima ga dosta kod nas) da se istopi i moze da se doda ili sos od paradajza ili sunka naseckana na kockice ili onaj mesni narezak.
Ja sam se navukla na to na moru, skoro svaki dan sam to pravila
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 12 Sep 2006 14:54
|
offline
- Vodolija
- Legendarni građanin
- Pridružio: 24 Feb 2004
- Poruke: 3013
|
Sada cu i ja to da probam. Nisam nikada spagete pekla posle kuvanja, a bas sam se pitala sta bih napravila sa krem sirom.
Hvala na receptu.
|
|
|
|
Poslao: 12 Sep 2006 15:38
|
offline
- Tamtitam
- Legendarni građanin
- Pridružio: 19 Maj 2005
- Poruke: 5224
- Gde živiš: Oslo
|
Obozavam ovu greshnu kombinaciju! A jos kada se umesto sunke isecka slanina na sitne kockice i isprzi pa sve pospe s tim, divota.
|
|
|
|
Poslao: 12 Sep 2006 18:41
|
offline
- gamzzy
- Legendarni građanin
- Pridružio: 24 Apr 2003
- Poruke: 10725
- Gde živiš: Novi Sad
|
nije lose, ali mora da bude jako dobro kada se napravi, inace cu da jedem u fast food-u
kada ja pravim, uvek se zavrsi na nekom parajz sosu i nikada ne napravim 2x isto
unapredjujem sos svakim novim experimentom
|
|
|
|
Poslao: 12 Sep 2006 18:50
|
offline
- Catrin
- Legendarni građanin
- master analiticar zastite zivotne sredine
- Pridružio: 20 Avg 2005
- Poruke: 3473
- Gde živiš: Beograd
|
Ja ne volim paradajz sos, tako da sam uglavnom pravila sa filadelfijom i nesto suhomesnato stavim (ili kobasice,ili slaninu ili neku sunku iseckam na kockice)
|
|
|
|
Poslao: 12 Sep 2006 19:09
|
offline
- beli0135
- Executor
- Pridružio: 03 Jan 2005
- Poruke: 2990
- Gde živiš: Beograd
|
Ako vec pravis sa krem sirom, onda to ide ovako:
skuvas spagete i ocedis, kako si rekla. Onda dodas maslinovog ulja, belog luka, persuna i slanine, i prpoprzis ih. Sad stavis krem sira i jos malo proprzis.
Lalinski dodatak, malo przene prezle, ko voli (osim lala, mi to volemo)
Sad, ovo je strasno bitno:
Kad izvadis spagete i premestis ih u tanjir, zaciniti maslinovim uljem (extra virgin).
Tek onda stavis parmezana odozgo.
|
|
|
|
Poslao: 12 Sep 2006 19:18
|
offline
- Catrin
- Legendarni građanin
- master analiticar zastite zivotne sredine
- Pridružio: 20 Avg 2005
- Poruke: 3473
- Gde živiš: Beograd
|
@beli sigurna sam da je tako super.
nego ja sam ono pravila na moru, pa nisam imala pri ruci bas toliko stvari. pa sam napravila skromnu verziju spageta sa krem sirom i mesom.
ali probacu ovaj tvoj recept, svidja mi se kako zvuci
|
|
|
|
Poslao: 13 Sep 2006 18:16
|
offline
- Vodolija
- Legendarni građanin
- Pridružio: 24 Feb 2004
- Poruke: 3013
|
Pa bre beli za te pare mogu da jedem u restoranu ))
A meni od slanine bude muka joooj
Nisam jos probala recept hahaha sto volim te "komplikovane" to mi je omiljeno, nestalo mi spageta sinoc ih sa nekim "umjetnim" sosom i parmezanom, potrosila.
Pokvarice mi se sir ))
|
|
|
|