Poslao: 20 Dec 2009 23:15
|
offline
- Pridružio: 09 Dec 2004
- Poruke: 6488
- Gde živiš: Nis -> ***Durlan City***
|
Zeleo bih da mi neko preporuci solidno crno vino koje se moze pazariti do 300 - 350 dinara?
Znaci da ste probali, i da je pitko, nikako preslatko, gusto ... da moze da prodje i da ste ga, po vasem ukusu, ocenili kao solidno, vrlo solidno. A moze i odlicno
U obzir dolaze flashirana, u ambalazi od 0.75 i 1 l
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 21 Dec 2009 00:32
|
offline
- Lav_staford
- Ugledni građanin
- Pridružio: 10 Jan 2009
- Poruke: 430
- Gde živiš: Kragujevac
|
Merlot.Odlicno vino,pitko,vrlo malo sladunjavo,a ujedno i vrlo jako.
|
|
|
|
Poslao: 21 Dec 2009 14:43
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
@SSpin
Srki, ako hoćeš pravi savet, reci prvo uz šta će se piti vino.
A bez te informacije, moja preporuka je bilo koje čileansko crno, ako možeš da nađeš. Znam da ih ima dosta po BG, video sam ih na mnogo mesta. Ne znam kakvo je stanje u Nišu. Jeftinija su mnogo od francuskih i italijanskih, a jako su ukusna i kvalitetna. Najrađe kupujemo vina vinarije "Concha Y Toro", iz serije "Casillero del Diablo". Njihov Merlot je fenomenalan, Cabernet Sauvignon je "drugi pik".
|
|
|
|
Poslao: 21 Dec 2009 16:09
|
offline
- Pridružio: 09 Dec 2004
- Poruke: 6488
- Gde živiš: Nis -> ***Durlan City***
|
Vino ce se piti najverovatnije uz rolovanu piletinu, i pecenje.
Hvala Misko na savetima. Cak mislm da sam se prosle godine bas odusevio uz jedno takvo vino (drug je slikao omot da ne zaboravimo ime ).
Pogledacu u Merkatoru, Tempu i nekim diskontima. Hvala jos jednom
|
|
|
|
Poslao: 22 Dec 2009 07:31
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Nema na čemu. Sad može i da se "rafiniše" izbor.
Uz piletinu fenomenalno ide Pinot Noir, naročito ako je meso dobro začinjeno. Preporuka opet čileanska varijanta iz vinarije Concha Y Toro.
Uz pečenje (pretpostavljam praseće) bolje je uzeti Cabernet Sauvignon ili Merlot. Čileanci imaju obe varijante, ali se sećam da postoji par domaćih Merlota koji su bili odlični. Uz prasetinu se ponekad preporučuje i Božole (Beaujolais), ali on može da bude skuplji nego što bi ti želeo.
Ako hoćeš već nekoga da impresioniraš, kupi po jedno vino za obe vrste mesa i ne pitaj gosta (goste) koje će vino, nego kad izaberu koje će meso, reci da uz njihov izbor jela moraju da probaju to-i-to vino.
|
|
|
|
Poslao: 06 Feb 2010 22:52
|
offline
- Hit-Man
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 15 Avg 2006
- Poruke: 2381
- Gde živiš: Trenutno nigde...
|
Ne razumem se toliko u vina ali meni Vranac odgovara odlicno! Mnogo dobro vino!
|
|
|
|