|
Poslao: 27 Nov 2014 23:29
|
Naravno da može: )
Kvasac izmrviti u vanglicu za mešenje, dodati 1 veliku kašiku šecera, 1 cašu tople vode/ 2.5-3dl/, promešati i sipati brašno, dodati 1 veliku kašiku soli, šoljicu ulja i mesiti rukom dodajuci brašno da se umesi lepo, glatko, testo.Potrebno ti je 600-700 gr brašna.
Testo odmah podeliti na 10 loptica, svaku dobro izmesiti, premazati uljem i odložiti na podlogu za mešenje. Prekriti folijom, ostaviti 1/2 sata da testo odmara.
Kada testo odmori i malo naraste, svaku lopticu razviti oklagijom i rolati kiflice, kao na slici.
Gotovu kiflicu jednom stranom spustiti u posudu sa susamom i ređati na tepsiju za pečenje.
Uključiti rernu na najslabije, tek da bude mlaka, kiflice premazati vodom i staviti u rernu da narastaju /20-25min/
Izvaditi tepsiju iz rerne a rernu zagrejati na 220 stepeni. Staviti tepsiju sa kiflicama da se peku.
Ja sam deo kiflica radila sam susamom, a deo slanim prelivom.
Ako želiš i ti da praviš kiflice sa slanim prelivom, napravi ga na sledeći način:
2-3 kašike brašna pomešati sa 1 kašikom soli i razrediti vodom da bude gustina kao za palačinke. kašikom prelivaš kiflice kada su skoro pečene.
Znaci: susam odmah, slani preliv pred kraj pečenja.
Kada kiflice porumene, kao na slici, izvaditi tepsiju i svaku kiflicu blago prematati uljem.
Mali kulinarski savet: šećer mešaj sa kvascem i vodom, so dati u brašno.
Prijatno!
|
|
|
|
|
Poslao: 20 Jan 2015 19:32
|
Obožavam Piroge punjene sirom i pire krompirom pa prelivene prženom domaćom slaninicom. Uz pavlaku, naravno.
|
|
|
Poslao: 17 Feb 2015 21:41
|
Sole, napiši recept za hleb. Više bih volela da se testo za hleb mesi
Osim plivanja, najviše me opušta kada mesim testo, posebno kisela testa. Obožavam!
|
|
Poslao: 17 Feb 2015 21:49
|
Neprimetna ::Sole, napiši recept za hleb. Više bih volela da se testo za hleb mesi
Osim plivanja, najviše me opušta kada mesim testo, posebno kisela testa. Obožavam!
Po ovom receptu sa coolinarika.com, hleb se ne mesi, ali sam ja ipak morala malo da ga izmesim jer nije hteo da "krene". Na tom linku ti je i recept. Ja sam dodala heljdino brašno po svom nahođenju.
|
|
Poslao: 17 Feb 2015 21:59
|
Recept je vrlo jednostavan, ali bih, ipak, umesto suvog koristila malo svežeg kvasca. Možda ću tako i uraditi, pa javljam kako je uspeo eksperiment.
|
|