Poslao: 06 Avg 2014 14:14
|
Neprimetna ::... Peteljke, ako su krupnije, obari, posoli i ispohuj.
Oooo, ooo...čuj: 'ispohuj'
Možda, kad budem u 'drugom razredu' i ne budem početnik (nisam valjda omašio temu? - uhh nisam)... i kad bude dovoljno sudova i jedna kuvarska pomoćnica da sve to opere
Citat:Za moj ukus, sve preko dva čena belog luka je suvišno.
Različiti smo, i sam se sa sobom često ne složim , kad se spremam za izlazak, u posetu, na put... koristim samo jedan (i to manji) čen (a i ovde su na pijaci sve neke presitne glavičice )
|
|
Poslao: 06 Avg 2014 15:47
|
Filozofe, indeks je malo zastario
Elem, je l' može neko meni, totalnom početniku da objasni šta podrazumeva dinstanje i barenje?
|
|
|
|
|
|
|
Poslao: 06 Avg 2014 17:30
|
Malo masnoće (ulje, mast) - da, ali voda nije isključena. Nekad je u namirnici koja se dinsta, nekad se još i dodaje...
|
|
|
Poslao: 07 Avg 2014 00:07
|
mpman ::Filozofe, indeks je malo zastario
Elem, je l' može neko meni, totalnom početniku da objasni šta podrazumeva dinstanje i barenje?
Barenje i distanje su dva rayličita načina pripreme jela.
Bariš krompir, testeninu, spanać / za dalju pripremu/.
Barenje je kuvanje u slanoj vodi.
Dinstanje je proces između barenja i prženja.
Dakle, potrebna ti je masnoća na kojoj prvo propržiš namirnicu, zatim dolivanjem malo vode dovršiš proces spremanja hrane.
Dinstano meso je ukusnije i zdravije od prženog ili pohovanog mesa, na primer...
|
|