Kuvar za početnike

8

Kuvar za početnike

Mogu i ribe da se bare Mr. Green

ThePhilosopher ::Mogu i ribe da se bare Mr. Green
da, da...može ko ima vremena Mr. Green

Zavisi koji je tip ribe, čuo sam da su štuke dobre Mr. Green

Stiže povratna informacija. Smile

Nešto sam zeznula prilikom samog kuvanja fila. Kuvala karamel u dve šerpe, onaj u manjoj se odlično skuvao, po ps-u, onaj u većoj ostao ređi. Mislim da sam previše stavila margarina, pola paklice bi bilo dovoljno. Fila je bilo toliko da sam morala da odem i kupim još jedno pakovanje oblandi. A ima ga i po stolu i na podu (sva sam lepljiva) Mr. Green . Ovo u kutiji je samo delić, sutra da ponesem na groblje.
A ukus... pa, okej je, mogu da se jedu. Ali me podseća na ukus napolitanki sa limunom, koje nikad nisam volela.

I fotka je ružna, sorry, not my day today.

Sole, kada se dobro skuva fil, imaš samo ya jedne oblande.
Mislim da nisi dovoljno ukuvala fil, margarin nije mogao bitno uticati na gustinu fila.

Na tepsiju ili tacnu na kojoj će biti oblande, staviti foliju isečenu toliko da možeš omotati oblande na kraju filovanja. Nema razmazivanja, izlivinja fila.

Ko se kuva? Fil? Mr. Green
Inace,sutra/prekosutra stize jos jedan recept.Ispalo je bas ukusno.
Stay tuned,bleiben Sie dran,ostanite na liniji Smile

Napisano: 10 Avg 2014 21:47

Neprimetna ::mpman ::Filozofe, indeks je malo zastario smešak

Elem, je l' može neko meni, totalnom početniku da objasni šta podrazumeva dinstanje i barenje?


Barenje i distanje su dva rayličita načina pripreme jela.
Bariš krompir, testeninu, spanać / za dalju pripremu/.
Barenje je kuvanje u slanoj vodi.

Dinstanje je proces između barenja i prženja.
Dakle, potrebna ti je masnoća na kojoj prvo propržiš namirnicu, zatim dolivanjem malo vode dovršiš proces spremanja hrane.
Dinstano meso je ukusnije i zdravije od prženog ili pohovanog mesa, na primer...


Vrlo oštroumno opisano,baš za početnike.Slučajno pogledala jer mene to neinteresuje,pa videh ovaj lep opis,dinstanja i barenja.Kad sam tu da dodam malo mog umeća.
Kada dinstate luk obavezno (naravno ko se usudi)dodajte malko kisele vode.Ozbiljna sam,pa sretno početnici,i samo polagano. Poljubac


Dopuna: 10 Avg 2014 21:59

Sinoć našla ovaj vrlo jednostavan recept ,lak i lep,upravo za početnika pa vam ga poklanjam .Ja još nisam probala,al sam ga zapisala.

Fina i ukusna pita za večeru.

Sastojci:
2 tikvice
5 jaja
2 čaše griza
1 čaša ulja
kašičica soli
biber i začini
Priprema:
Tikvice očistite i narendajte. Jaja umutite, dodajte griz pomešan sa praškom za pecivo, ulje, posolite pobiberite i začinite. Smesi dodajte već pripremljene tikvice. Sve zajedno promešajte. Sipajte u nuljen pleh (ulje izdvojite od pripremljenog u čaši). Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Pravila sam danas pitu sa tikvicama. Moja pita je bez jaja, sa 1 glavicom luka.
Svakako je odlična!

Tarana s jajima





Potrebno:

- tarana , jel... /oko 2,5 dcl za dve do tri osobe/
- pola rude domaće dimljene kobasice
- luk
- all-in-one začin... /začin-C, vegeta, ili sl. /
- malo ulja/masti
- voda
- grejno telo, šerpa, drvena varjača...
- oko po sata vremena
- dve ili više osoba da izede sve ovo (:
- ostalo po ukusu, želji i raspoloženju...



- Luk iseckati na kockice, dinstati sa malo ulja/masti na blagoj temperaturi, da ne kažem vatri, uz povremeno mešanje, varjačom naravno...


U polu-dinstani luk ubaciti na kolutove seckanu kobasicu i nastaviti sa dinstanjem.





Pred sam završetak dinstanja, povećati temperaturu i dodati taranu...





...blago je pržiti par trenutaka...



Ovakav način pripreme sprečava da tarana bude gnjecava ili se raspada pri kuvanju.


Naliti vodu, dodati začin i kuvati poklopljeno uz povremena mešanja...



Za nekih 20-ak minuta, kada tarana bude meko kuvana, a voda uvrije...




...skinuti sa šporeta i ostaviti poklopljeno još oko 10-ak minuta.





Služiti toplo uz salatu po želji...




Prijatno... (:

A di su jaja (iz naslova)? Shocked

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 892 korisnika na forumu :: 25 registrovanih, 4 sakrivenih i 863 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, ArchaBasha, avijacija, Bahuss, BraneS, Frunze, kalens021, Koridor, lakson001, Leonov, Lieutenant, Litostroton, Mercury, naki011, radionica1, Romibrat, solic, Srki_82, Srky Boy, theNedjeljko, Toper, uruk, vaso1, Žrnov, šumar bk2