У питању је следеће.Десило ми се ове зиме да ми је имунитет начисто био слаб.Повремено вртоглавице,честе прехладе...
Пробао сам са coldrex и помогао ми је,али само мало.Касније,када сам прележао недељу дана уз антибиотике (као што лекари кажу),и даље ми није било потпуно боље.
Болови у мишићима,исцрпљеност посебно увече и честе главобоље.
Иначе пробао сам пуно тога.Витамине,мед,чајеве,прополис.Ништа.
И онда сам почео да тражим о омега 3 масним киселинама.И нашао у семену лана.Има више омега 3 од рибе.А и веома је јефтино.
Користи се тако што се самеље у млину за кафу,и то добро самеље.Тако самлевено може стајати до седам дана у фрижидеру.Дневне дозе варирају,можете почети са једном супеном кашиком млевеног лана,а рецимо да не би требало више од две супене кашике дневно.Зависи коме и како одговара.
Нешто више имате и овде
http://www.tehnologijahrane.com/hemija-hrane/lekov.....-cerealija
http://www.flaxseedoilonline.com/
Извињавам се нисам знао да ли да ставим на форуму о кулинарству,али ипак сам почео да користим лан због здравствених тегоба.
Такође да додам,једна супена кашика лана и три кашике воде у некој храни замењују једно јаје.Лан иначе служи као благи лаксатив.
Треба га користити иначе уз воду,или ставити у храну,не користите га директно из кашике.Нема непријатан укус,и навићићете се на ово благо које је тако мало познато данас.
И да додам,као што можда знате уз лан за побољшање имунитета је добро јести рибу (сардину) да би јели омега 3 киселине,а такође и свима (старијима) познате капсуле рибљег уља.
Мени је малаксалост престала,а и главобоље су се нешто касније значајно проредиле,скоро да их и нема.
|