offline
- mcrule
- Legendarni građanin
- Michael
- Spy[Covert OPS], Gathering Intel/Info & The Ultimate Like Master[@ MyCity]
- Pridružio: 21 Feb 2010
- Poruke: 16934
- Gde živiš: 43.6426°N 79.3871°W
|
Uživajte u fantastičnom ukusu laganih slatkiša, poslužite ih kao slatkiš posle ručka, ili večere, ili uz popodnevnu kaficu. Recepture su jednostavne, pa ne treba puno vremena da provedete u kuhinji, da bi se ovi slatkiši našli pred vašim ukućanima.
ČIZKEJK SA ČOKOLADOM
POTREBNO JE
ZA KORU:
šolja i po mlevenog čokoladnog keksa, 2 kašike omekšalog maslaca ili margarina, 600 g rendane čokolade
ZA FIL:
500 g krem sira, pola šolje šećera, kašika ekstrakta vanile, 2 jajeta, 2 kašike brašna, pola šolje mleka, 1 dl kisele pavlake...
PRIPREMA
Pomešajte čokoladni keks s maslacem, pa koru rastanjite po nenamašćenom okruglom kalupu prečnika dvadesetak centimetara. Pospite polovinom rendane čokolade. Krem sir, šećer i ekstrakt vanile mutite dok se masa potpuno ne sjedini. Dodajte jaja i brašno, a mleko i kiselu pavlaku dolivajte postepeno. Fil sipajte u kalup preko kore i pospite preostalom čokoladom. Pecite 20 minuta na 150 stepeni, potom prekrijte aluminijumskom folijom i pecite još pola sata. Prohlađen kolač stavite u frižider da se potpuno stegne i tek onda uklonite stranice kalupa.
TOFOLINA
POTREBNO JE
trećina šolje mlevenih napolitanki, 100 g čokolade za kuvanje, 600 g krem sira, 450 g tofua, šolja šećera, kašika kakaoa, jaje, 2 kašičice ekstrakta vanile...
PRIPREMA
Zagrejte rernu na 150 stepeni. Po pouljenom plehu ravnomerno rasporedite mlevene napolitanke.
Umutite krem sir, dodajte rastopljenu čokoladu, tofu, šećer i kakao. Potom dodajte jaja, jedno po jedno, i ekstrakt vanile i smesu razlijte preko keksa. Pecite oko sat vremena ili dok testo ne počne da se odvaja od stranica pleha. Gotov kolač ostavite da se dobro ohladi, pa ga preručite na tacnu za serviranje i obilno pospite kakaoom.
BADEM TORTA
POTREBNO JE
5 žumanaca, 200 g šećera u prahu, 600 g mlevenog keksa, 100 g mlevenih badema, 125 g maslaca, 2 dl soka od breskve, 250 ml slatke pavlake, 2 štangle čokolade za kuvanje.
PRIPREMA
Penasto ulupajte žumanca, dodajte šećer u prahu, mutite dok se ne sjedini, pa preručite u posudu s duplim dnom. Kuvajte dok se smesa ne zgusne i dok ne vidite dno posude kad promešate varjačom. Mleveni keks i mlevene bademe prelijte sokom od breskve i dobro sjedinite da oba sastojka ravnomerno upiju tečnost. Potom dodajte pripremljeni fil i maslac koji ste prethodno umutili. Sve sjedinite i od smese oblikujte formu po želji. Tortu ukrasite ulupanom slatkom pavlakom i narendanom čokoladom ili celim bademima.
IZVOR:
http://zena.blic.rs/Kuhinja/2554/3_neodoljive_kremaste_poslastice
Prijatno.
|