Poslao: 13 Jan 2007 11:12
|
offline
- Wolf13
![Male](https://www.mycity.rs/templates/simplified/images2/user-sex.gif)
- Počasni građanin
- Pridružio: 16 Okt 2004
- Poruke: 907
- Gde živiš: Subotica
|
Imam i ja sa pecenja rakije Imam ja jos slika sa zmarama, al se ne vide bas najbolje zbog pare.
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 13 Jan 2007 11:23
|
offline
- gamzzy
- Legendarni građanin
- Pridružio: 24 Apr 2003
- Poruke: 10725
- Gde živiš: Novi Sad
|
e pa sad
meni po malo nedostaje selo gde sam viđao sve to
ja Vam mogu poslati gomilu slika ulične gužve i sl.
|
|
|
|
Poslao: 07 Nov 2009 00:35
|
offline
- radasyn
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 07 Nov 2009
- Poruke: 1
|
Duvan čvarci su specijalitet Valjevskog kraja, svake godine u Valjevu se održava festival duvan čvaraka, na ovom festivalu se može videti tehnologija proizvodnje duvan čvaraka.
Inače ako neko želi prave duvan čvarke iz Valjeva od proverenih majstora, preporučujem mesaru Stajčić
|
|
|
|
Poslao: 30 Mar 2013 16:55
|
offline
- Boki X
![Male](https://www.mycity.rs/templates/simplified/images2/user-sex.gif)
- Ugledni građanin
- Pridružio: 29 Nov 2012
- Poruke: 370
|
ZASEKA jelo od čvaraka, neko ga koristi kao predjelo, a neko kao užinu, uglavnom je to namaz.
Suva mesnata slanina (oko 2 kg), čvarci (2 kg), 2 veće glavice belog luka, mleveni crni biber, aleva paprika (slatka i ljuta); sve se to samelje nekoliko puta u mašini za mlevenje mesa, na kraju se začini, masa ujednači i može da se čuva u tegle i koristi po potrebi. Odlično je za domaću rakiju i vino.
Jedne najprostije POGAČICE sa čvarcima.
Sastojci: 1 kg brašna, 2 žumanceta, 5 dl mleka, kvasac, mleveni biber, šećer, so i 1 kg čvaraka.
Kvasac staviti da ukisne na uobičajeni način - malo toplog mleka, so i šećer. Čvarke samleti, dodati brašno, mleko, žumanca, biber i zamesiti testo. Izraditi testo i ostaviti da odleži oko 20 minuta. Testo se razvija oklagijom debljine do pola santimetara. Pogačice se vade čašom i peku oko 20 minuta na temperaturi od 250 stepeni.
|
|
|
|
Poslao: 26 Maj 2013 23:27
|
offline
- Pridružio: 15 Feb 2013
- Poruke: 168
|
Sitni cvarci su najbolji Obožavam da "umečem" hlem u njih, mmmm. Probajte i pogačice sa čvarcima, super su...
|
|
|
|
Poslao: 12 Jun 2013 10:02
|
offline
- Boki X
![Male](https://www.mycity.rs/templates/simplified/images2/user-sex.gif)
- Ugledni građanin
- Pridružio: 29 Nov 2012
- Poruke: 370
|
Uštipci sa čvarcima
- 500 g brašna
- 3 jaja
- 200 g čvaraka
- 10 g kvasca
- 2 dl mleka
- 5 dl ulja
- so
Brašno posoliti i dodati kvasac rastopljen u mlakoj vodi. U posebnu posudu sipati mleko i vodu, a zatim dodati brašno i lagano izmešati. Kada se masa sjedini, dodati umućena jaja i čvarke. Testo prekriti salvetom i ostaviti da stoji dva sata na toplom mestu. Potom kašikom vaditi uštipke i pržiti u vrelom dubokom ulju.
|
|
|
|
Poslao: 03 Sep 2013 22:10
|
offline
- aronija
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 06 Maj 2013
- Poruke: 644
|
Meni su najlepši čvarci od mangulice, sitni, krckavi, ukusni, mogu se jesti bukvalno bez hleba ali naravno ne treba preterivati :cry:doduše sve što je od mangulice je zdravo tako da nije problem pa čak i preterivanje.
|
|
|
|
Poslao: 04 Sep 2013 10:03
|
offline
- Simke
![Male](https://www.mycity.rs/templates/simplified/images2/user-sex.gif)
- Mod u pemziji
- Pridružio: 21 Jul 2007
- Poruke: 9424
- Gde živiš: Kako kad
|
@Aronija
Svi cvarci mogu da budu sitni, krckavi, hrskavi, ukusni, samo je pitanje umeca onoga ko ih sprema ...
Treba da se odredi dobro kada je mast przena, da ne zagori, budu gorki posle, da budu seckani sitno, ali opet i ne presitno da se ne smrve tokom przenja i pretvore u prah, da se dobro iscede, sto vise to bolje, da se dobro i na vreme posole i slicno ...
Dzaba ti mangulica kada je majstor los, a kada je majstor dobar moze i obicna svinja, ne treba mangulica ...
|
|
|
|