Jednostavna, i jeftina svi sastojci koštaju manje od 600 din.
Kremasta, nije slatka, može i kao zaleđena ko sladoled torta da se jede.
Šta je potrebno.
Prvo okrugla tacna i obruč za tortu.
Može i u pravougani pleh takođe.
Sastojci:
-300 gr plazma keksa mlevenog, pola margarina, jedan sok gusti
Kora se umesi i rastanji u okviru obruča na tacni, čije su stranice namazane margarinom.
Za fil:
-Dva puta po 100 gr krem šlaga od vanile /s tim što šlag ne muti sa 200ml mleka već sa 100ml da bi bio gušći fil
-200 gr eurokrema ili nutele
-100 gr običnog šlaga na kraju
Čokoladne mrvice za posipanje ili topljena čokolada /ovde ih nema jer se to zaboravilo /
Jedan krem šlag umutiti u fil i u njega dodati rastopljen eurokrem ili nutelu
Drugi krem šlag umutiti bez ičega staviti preko fila sa eurokremom
I na kraju običan šlag
i to je sve.
Mogu postojati i varijacije na temu: dodati višnje ili maline, borovnice dobro oceđene od soka npr između kore od plazma i fila sa nutelem, ili npr. dodati kokosa u drugi fil, ili malo mlevenih lešnika isl.
Kad se vadi iz obruča, za tortu, samo nožem uz obruč ići u krug i polako ga ukloniti.
|