kao sto obecah.. a inace citam da je bouillon vise healthy, nego varijanta vrelo ulje.
Fondue Bouillon
sastojci
1 manji mladi lukac
1 manja kafena casica dressing sos (a i ne mora)
1 supena kasika sirupa od djumbira (Ja mislim da se to lako pravi, sto sitno i tanko iseces i proprzis zatim dodajes vodu, samo toliko da se prekrije, pa pustis da provri vise puta)
1 supena kasika pecenog susama
1 zelena paprika
1 supena kasika susamovog ulja
2 supene kasike ketjap manis (ili vam sos od soje)
2 litre pileceg bouillon-a (ja kad budem pravila, sve ide veggy, tako da za bouillon bi uzela kocku od povrca ili smuljala nesto sa svezim travicama)
1 kafena kascica rendanog, svezeg djumbira
200 grama oljustenih garnala (da ne bude zamene to su ove male roze, ' ribice'
200 gr mlade boranijice, poput
u SAD-u ih zovu ' sugar snaps'
300 grama mekane teletetine, izrezana kao rezancad (pogledajte sliku za bolji opis, jbg takav je prevod:P)
sos od susama
dressingssos, ketjap manis,sirup od djumbira, susamovo ulje i susam izmesati.
Staviti bouillon sa djumbirom i mladim lukom u serpu da se pogreje.
Operite povrce i iseckajte u komadice, opet poput rezancad (stvar u fondu je u tome da se moz' nabosti hrana pa zatim u vrelo )
podelite komadice u raznim zdelicama (za svakog gosta jednu zdelicu)
Stavite bouillon u serpicu za fondue (2.ga varijanta: stavite serpu u kojoj ste kuvali bouillon na stolu )
Praksa
'Urolujte' meso na viljuskici i stavite u vreo bouillon. Uciniti isto sa garnalama i pustite povrce da se lagano ' krcka' u posebnim mrezicama (ovo bi ili sve ubacila, pa zatim posle svako da naspe sebi u zdelicu ili)
@tamti, ako imas neki predlog ili ideju za zanimljiv bouillon ili sl. javni.
|