Francuska kuhinja

Francuska kuhinja

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

http://www.letscookfrench.com/general/home.cfm
Volite li francusku kuhinju?



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Nemojmo samo anketu ko sta voli ko sta ne voli, nije ovaj deo foruma predvidjen za to...

Sajt je odlican ako imate dovoljno vremena i prave sastojke, jer se francuska kuhinja cesto granici sa umetnoscu...



offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

http://www.frenchwinesfood.com/Default.aspx
Uz Francusku kuhinju idu i odgovarajuca vina.

offline
  • Pridružio: 10 Okt 2011
  • Poruke: 212

Francuska kuhinja je jedna od najboljih kuhinja na svijetu!
Jela primjera radi recept za supu od luka su doveli do savršenstva. Kiševi su im fantastični a i sve što rade od slatkiša kao što su čokoladni musevi i šatoi su na vrhunskom nivou. Još kad na svako jelo dodate fantastične sireve i vina.

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

U Francuskoj možeš ručati deset jela pa kad se digneš od stola možeš trčati ili igrati kako ti volja, a ne kao kod nas, od stola pa na spavanje...I to je cela istina. U tome je glavna odlika francuske kuhinje...

offline
  • Pridružio: 10 Okt 2011
  • Poruke: 212

Kako god to čudno zvučalo Francuska kuhinja se našla na listi Uneska. Proglašena je dijelom nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Francuska je prva zemlja u istoriji čovječanstva kojoj je to pošlo za rukom.

Upravo sam pojeo jedan corodon bleu pa idem na trčanje.

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

cordon-bleu

http://www.coolinarika.com/recept/pileci-cordon-bleu-iz-pecnice/



offline
  • Pridružio: 10 Okt 2011
  • Poruke: 212

Nisu baš mjere kako treba u tom receptu!

Malo sira i šunke, a previše filea!
Potrošio sam danas na 500 gr filea, 150 gr trapista i 150 gr šunke!

A definitivno treba izbaciti i alevu papriku jer da malo bespotrebne gorčine!
(ja sam je isto stavio)

Inače sveukupno je fantazija!

offline
  • life  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 13 Feb 2006
  • Poruke: 1307

Supa od luka ---

Crni luk – 300 gr; puter; belo vino – 7 dl; kockica mesne supe; lorber; zeleni biber; crni biber; tost; ementaler

Postroje razne verzije supe od luka. Neke su krajnje jednostavne i krajnje jeftine, neke su pak postale specijalitet što se da meriti sa nastavkom obroka uz biftek sa nekim od finih sosova i plemenitim sirevima za dezert.

Ova supa spada u takve.

Trista grama luka isecka se na rezance, prodinsta na puteru, na blagoj vatri, dok ne porumeni, pa nalije buteljkom belog vina i istom buteljkom vode. Ubaci se i jedna kocka govedje supe, posoli, začini jednim listom lorbera i krupno tucanim zelenim i sitno mlevenim crnim biberom. Kuva se poklopljeno oko pola sata.

U vatrostalnoj posudi u kojoj će se služiti supa zapeče se komad tosta, odozgo nariba sir: grijer, raklet ili ementaler (dakle sir koji se lepo topi) još malo začini krupno tucanim zelenim biberom, pa kad je sve dobilo lepu koricu zalije supom.

http://www.dominomagazin.com/article/15837/recepti/supa-od-luka

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 971 korisnika na forumu :: 33 registrovanih, 5 sakrivenih i 933 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: asdfjklc, Atomski čoban, babaroga, bobomicek, bojan_t, darkangel, dragoljub11987, Drug Platov, HogarStrashni, HrcAk47, Karla, Kubovac, kybonacci, ladro, M1los, MB120mm, mikrimaus, mkukoleca, musa, nemkea71, novator, ruma, Sirius, sovanova95, Srky Boy, Srle993, Tvrtko I, uruk, Vlada78, voja64, W123, wolf431, šumar bk2