Гулаш од пасуља
Потребно:
-500 гр. црвеног пасуља
-150мл. уља
-125 гр. црног лука(ситно)
-2-3 чена белог лука(ситно)
-60 гр. алеве паприке
-5 црвених паприка
-2-3 зелене паприке(конкасе)
-2-3 жуте паприке(конкасе)
-500 гр. стабиљка од печурака
-125 гр. парадајз пиреа
-2л фонда од поврћа
-со, бибер по укусу
-200 гр. кромпира
Начин рада:
Пасуљ потопити у хладну воду и оставити га да преноћи, потом га бланширати, а затим кувати. На загрејаном уљу прорестовати црни лук, потом бели лук, паприцизирати, а потом додати паприку, повезати са парадајз пиреом и налити са фондом, када садржај прокључа додати дршке од печурака, потом додати већ кувани пасуљ. Служити са младим кромпиром или њокама.
Иначе сам правио ово на пракси, и одушевило ме јело.. Моја препорука
|