Junetina Imper

Junetina Imper

offline
  • Miloš
  • Pridružio: 26 Jan 2011
  • Poruke: 1390
  • Gde živiš: Beograd, Zvezdara

Za ovo jelo inace ne postoji naziv, ali definitivno je prelepog ukusa, treba probati necete zazaliti. Smile

Potrebne namirnice:

Juneci but(ociscen od zilica) 1 kg.
Crni luk - 500 gr.
Senf klasican - 1/2 supene kasike
Belo vino - 1 dl.
Kiseli krastavci - 120 gr.
Sunka(ne mora neka skupa) - 150 gr.
So, biber, Ulje


Priprema:

Na jako zagrejano ulje ubaciti junetinu secenu na kocke 2x2 cm, kada junetina dobije lepu braon boju dodati crni luk, promesati, dodati belo vino i senf, smanjiti na najmanju temperaturu i poklopiti posudu u kojoj kuvate. Pustite da se kuva u sopstvenoj vodi, ukoliko morate dodajte po potrebi vode. Meso treba kuvati od 2-3 sata dok ne pocne da se raspada, u tom trenutku dodati krastavac i sunku seceno na trakice, zaciniti solju i dodati biber po zelji(inace su biber i junetina dobri prijatelji Very Happy ).
Jelo bi trebalo da je rozikaste boje, u koliko zelite gustinu bolju mozete dodati belu zaprsku(ulje i brasno).
Najbolje ide serviran uz pire krompir Smile
Ziveli



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1126 korisnika na forumu :: 39 registrovanih, 4 sakrivenih i 1083 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: AleksSE, armor, Arsenije, Atomski čoban, bladesu, Bobrock1, Dannyboy, Denaya, DragoslavS, esx66, Frunze, goxin, kljift, kolle.the.kid, krkalon, Krusarac, Kubovac, Leonov, Marko Marković, Mercury, Milenaaa, milos97, nebkv, niksa517, pein, Recce, royst33, ruger357, sabac015555m, sabros, Sirius, sombrero, Stoilkovic, Tas011, Vlada1389, Volkhov-M, wizzardone, Yellow Pinky, yrraf