Poslao: 04 Nov 2010 13:40
|
offline
- Red_star_girl
![Female](https://www.mycity.rs/templates/simplified/images2/user-sex.gif)
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 22 Jun 2009
- Poruke: 716
|
Evo ovako, napravila sam fil za keks tortu (cokolada, secer, i jaja), promesala i sjedinila tu masu ali se secer bas oseca u filu i krcka pod zubima. Kako da se skroz stopi ili da bar umanjim njegov osecaj u filu, jel ima neki nacin kad je fil vec napravljen, pokusala sam mixerom ali ne dobijam zeljeni rezultat? I kako da sledeci put pri pravljenju fila ne napravim tu gresku, tj. da se secer skroz stopi, da stavim secer u prahu ili?
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 04 Nov 2010 21:38
|
offline
- Red_star_girl
![Female](https://www.mycity.rs/templates/simplified/images2/user-sex.gif)
- Prijatelj foruma
- Pridružio: 22 Jun 2009
- Poruke: 716
|
Kuvala sam na pari to zasebno, posle margarin otopila na pari pa sve sjedinila, promesala i umutila mixerom, fil je imao dobar ukus, ali se secer osetio bas kako krcka, pokusala sam da mutim sto vise mixerom da bi se kol'ko-tol'ko razbio, ali nije bas pomoglo. Ne pada mi na pamet vise kako sam mogla da izvucem fil, tj. da se secer ne oseti. Izgleda da je jedino resenje da sledeci put koristim secer u prahu.
|
|
|
|
Poslao: 04 Nov 2010 21:51
|
offline
- Pridružio: 08 Jul 2007
- Poruke: 2024
|
Meni se to dešavalo ponekad, kad pretjeram sa kuvanjem na pari. Sve mi se čini da neće biti dobro i da treba još, a onda u momentu skontam da se fil već zgusnuo ... u tom slučaju se osjeti krckanje šećera.
Skontala sam još i da se super umuti kad prvo mutiš jaja i šećer, pa tek onda staviš na paru.
I da, mislim da je šećer u prahu bolja solucija.
|
|
|
|
|