Od 750ml mleka uzmite koliko je potrebno da se razmuti brašno, sjedinite da nema grudvica. Ostalo stavite da proključa i tada dodajte brašno. Mešajte žicom oko 5 minuta, dok se lepo ne zgusne. Možete odmah mikserom da radite, a možete i kad sklonite sa ringle.
U isto vreme stavite i šećer da se topi na laganijoj vatri. Kad se šećer otopi i dobije karamel, ulijte spremljeni krem sa mlekom i sve zajedno mešajte dok se sve ne izjednači i dok se šećer ne istopi. Na kraju dodajte parče maslaca i čokoladu.
- 750 ml mleka
- 12 kašika brašna
- 500g šećera
- 50g maslaca
- 50-100g čokolade
http://www.dzungla.org/keceljica/kolaci-i-torte/karamel-torta/
Sto bi rekli majstori Francuzi - bon appetit.
Sto volim ovaj francuski.
Sufleeeeee.
|