Poslao: 26 Mar 2017 15:02
|
offline
- Ričard
- Lavlje srce
- Supermoderator
- Zver!
- Electro maintenance engineer
- Pridružio: 28 Nov 2006
- Poruke: 13745
- Gde živiš: Vršac
|
Obožavam prelive za pastu, jedan od omiljenijih je Karbonare. Ja ih spremam na sledeći način.
Oko 200 gr slanine iseći na tanke listove i male komadiće. Od tipa slanine zavisi i šmek koji će preliv imati. Za ovu priliku koristio sam Zlatiborac slaninu, isečenu na listiće. Jer smo domaću od ove godine odavno pojeli.
Tako spremljenu slaninu propržiti na malo ulja.
Dok se slanina prži na tihoj vatri, pravim drugi deo preliva :
400 gr pavlake,
100-200ml mleka,
Začini po ukusu, peršun, kari, provanska smeša začina, beli luk u granulama, biber... Ili što ja ne volim; kupovna smesa začina.
Sve to dobro izmešati i preliti slaninu koja se do sada već ispržila.
Promešati i na tihoj vatri uz povremeno mešanje ostaviti da se krčka.
Čim sam bacio slaninu da se prži, u već posoljenoj i provreloj vodi, ubacio sam špagete da se kuvaju.
Uvek ih kuvam srednje, obično na pakovanju piše koliko je potrebno vremena za kuvanje.
Ujka mi je govorio da su špagete gotove kada ih baciš na pločice i one tu ostanu. Ja ipak više volim da ih probam. Lakše je nego posle prati pločice.
Preliv je gotov u isto vreme kad i špagete. Špagete ocediti, ali ne krvnički i ne ispirati hladnom vodom, tu svi greše.
U oceđene špagete ubaciti jedno, ili dva jaja.
Ne brinite, toplota špageta i preliva će termički obraditi jaje. Dodati i preliv, sve dobro promešati, poklopiti i za 1-2min je spremno da se jede.
Prijatno.
Mi smo se danas dobro najeli, ja se još uvek izležavam i varim hranu.
Ova količina je oko 4-5 restoranskih porcija, koje baš i nisu velike. Nama uvek ostane, jer za dvoje je jako teško kuvati.
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 26 Mar 2017 17:58
|
offline
- Ričard
- Lavlje srce
- Supermoderator
- Zver!
- Electro maintenance engineer
- Pridružio: 28 Nov 2006
- Poruke: 13745
- Gde živiš: Vršac
|
Nemoj da te brine jaje, može i bez njega.
|
|
|
|
Poslao: 26 Mar 2017 22:37
|
offline
- Snorks
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 09 Apr 2014
- Poruke: 634
|
То сам тим јајетом исто ради и Gennaro Contaldo само помеша претходно са пармезаном
|
|
|
|
|
Poslao: 06 Apr 2017 16:56
|
offline
- Snorks
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 09 Apr 2014
- Poruke: 634
|
Правио сам данас и супер је испало, само сам уместо уља користио маст и домаћу сланину(уместо Златиборца)
|
|
|
|
Poslao: 24 Apr 2017 09:47
|
offline
- Ričard
- Lavlje srce
- Supermoderator
- Zver!
- Electro maintenance engineer
- Pridružio: 28 Nov 2006
- Poruke: 13745
- Gde živiš: Vršac
|
Ufff, juče sam pravio sa malo izmenjenim receptom. Dok sam pržio slaninu dodao sam malo soja sosa. Ispalo je fenomenalno.
|
|
|
|
Poslao: 25 Apr 2017 19:16
|
offline
- mean_machine
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 23 Dec 2006
- Poruke: 562
|
Fin recept nego Ričarde jel taj Crown indukcioni rešo i ako jeste kako se pokazao? Konkretno me zanima da li ste probali palacnike da pecete na istom?
|
|
|
|
Poslao: 27 Apr 2017 06:20
|
offline
- Ričard
- Lavlje srce
- Supermoderator
- Zver!
- Electro maintenance engineer
- Pridružio: 28 Nov 2006
- Poruke: 13745
- Gde živiš: Vršac
|
Yap, Crown indukcioni rešo. Petu godinu radi bez problema. Podešavanja su po snazi ploče ili po temperaturi. Palačinke nisam probao da pečem jer nemam adekvatni tiganj za iste. Trenutno za plačinke koristim keramički tiganj kome je osnova aluminijum, i imam dva takva, pa me kupovina keramičkog sa čeličnom osonovom ne interesuje. Naročito jer tiganj za palačinke koristim samo za palačinke.
|
|
|
|