Karbonare ala Ričard :P

Karbonare ala Ričard :P

offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • Electro maintenance engineer
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13745
  • Gde živiš: Vršac

Obožavam prelive za pastu, jedan od omiljenijih je Karbonare. Ja ih spremam na sledeći način.

Oko 200 gr slanine iseći na tanke listove i male komadiće. Od tipa slanine zavisi i šmek koji će preliv imati. Za ovu priliku koristio sam Zlatiborac slaninu, isečenu na listiće. Jer smo domaću od ove godine odavno pojeli. Mr. Green

Tako spremljenu slaninu propržiti na malo ulja.



Dok se slanina prži na tihoj vatri, pravim drugi deo preliva :

400 gr pavlake,
100-200ml mleka,
Začini po ukusu, peršun, kari, provanska smeša začina, beli luk u granulama, biber... Ili što ja ne volim; kupovna smesa začina.

Sve to dobro izmešati i preliti slaninu koja se do sada već ispržila.





Promešati i na tihoj vatri uz povremeno mešanje ostaviti da se krčka.

Čim sam bacio slaninu da se prži, u već posoljenoj i provreloj vodi, ubacio sam špagete da se kuvaju.



Uvek ih kuvam srednje, obično na pakovanju piše koliko je potrebno vremena za kuvanje.



Ujka mi je govorio da su špagete gotove kada ih baciš na pločice i one tu ostanu. Ja ipak više volim da ih probam. Lakše je nego posle prati pločice. Razz




Preliv je gotov u isto vreme kad i špagete. Špagete ocediti, ali ne krvnički i ne ispirati hladnom vodom, tu svi greše.

U oceđene špagete ubaciti jedno, ili dva jaja.




Ne brinite, toplota špageta i preliva će termički obraditi jaje. Dodati i preliv, sve dobro promešati, poklopiti i za 1-2min je spremno da se jede.




Prijatno. Smile

Mi smo se danas dobro najeli, ja se još uvek izležavam i varim hranu. Mr. Green

Ova količina je oko 4-5 restoranskih porcija, koje baš i nisu velike. Nama uvek ostane, jer za dvoje je jako teško kuvati.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 14 Feb 2008
  • Poruke: 12403

Izgleda fenomenalno + tema izgleda fenomenalno.

Brine me samo to jaje Smile

Sigurno ćemo probati uskoro. Ziveli



offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • Electro maintenance engineer
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13745
  • Gde živiš: Vršac

Nemoj da te brine jaje, može i bez njega. Wink

offline
  • Snorks  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 09 Apr 2014
  • Poruke: 634

То сам тим јајетом исто ради и Gennaro Contaldo само помеша претходно са пармезаном

offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • Electro maintenance engineer
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13745
  • Gde živiš: Vršac

Napisano: 27 Mar 2017 6:04

Ja obično parmezan postavim kao prilog, pa ko voli nek izvoli. Smile

Dopuna: 27 Mar 2017 6:04

Parmezan volim uz bolonjeze. Smile

offline
  • Snorks  Male
  • Zaslužni građanin
  • Pridružio: 09 Apr 2014
  • Poruke: 634

Правио сам данас и супер је испало, само сам уместо уља користио маст и домаћу сланину(уместо Златиборца)

offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • Electro maintenance engineer
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13745
  • Gde živiš: Vršac

Ufff, juče sam pravio sa malo izmenjenim receptom. Dok sam pržio slaninu dodao sam malo soja sosa. Ispalo je fenomenalno.

offline
  • Pridružio: 23 Dec 2006
  • Poruke: 562

Fin recept nego Ričarde jel taj Crown indukcioni rešo i ako jeste kako se pokazao? Konkretno me zanima da li ste probali palacnike da pecete na istom?

offline
  • Ričard  Male
  • Lavlje srce
  • Supermoderator
  • Zver!
  • Electro maintenance engineer
  • Pridružio: 28 Nov 2006
  • Poruke: 13745
  • Gde živiš: Vršac

Yap, Crown indukcioni rešo. Petu godinu radi bez problema. Podešavanja su po snazi ploče ili po temperaturi. Palačinke nisam probao da pečem jer nemam adekvatni tiganj za iste. Trenutno za plačinke koristim keramički tiganj kome je osnova aluminijum, i imam dva takva, pa me kupovina keramičkog sa čeličnom osonovom ne interesuje. Naročito jer tiganj za palačinke koristim samo za palačinke.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 963 korisnika na forumu :: 28 registrovanih, 9 sakrivenih i 926 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, bladesu, bojankrstc, BORUTUS, DeerHunter, DENIRO, Dogma21, doloress, DPera, Georgius, havoc995, ivan1973, Karla, Koridor, L0ki, LastTsar, lcc, Levi, Milometer, nebkv, RiV, royst33, Srle993, suton, Trpe Grozni, Valter071, zodiac94