Kislorensko testo (preporucljivo da se jede se uz pice)

Kislorensko testo (preporucljivo da se jede se uz pice)

offline
  • Pridružio: 03 Apr 2004
  • Poruke: 4513
  • Gde živiš: Novi Sad

Evo jos malo recepata

Kislorensko testo (preporucljivo da se jede se uz pice ali ne i obavezno)


Kupiti jedno smrznuto pakovanje lisnatog masnog testa.

Kada se testo odmrzne razvuci ga po dnu pleha.

Testo filovati (razbacati po testu) sa: raznim sitno seckanim suhomesnatim proizvodima po zelji (cajna, suvi vrat, praska sunka, obicna susena, kulen....), sa raznim seckanim suvim sirom i jos sa sitno seckanim pecurkama.

Pleh staviti u rernu da se zapece oko 10 minuta.

Preliv

Izlupati osam celih jaja (skoro kao za piskotu), kada se jaja umute dodati dve pavlake, malo soli po zelji i bibera po zelji. Izmesati lagano i preliti zapecenu pitu.

Ostaviti malo da se ohladi i sluziti po zelji, a moze se i zadrzati samo za sebe i sve sam smazati Wink

Pozdrav by Mad Zec
Recept by tetka Mileva



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Marko Šolajić
  • Pridružio: 03 Apr 2004
  • Poruke: 987
  • Gde živiš: Novi Sad

Samo jedno pitanje... jede se uz piĆe ili piCe? Mogao bi baš da koristiš i ova "naša" slova, da bi bilo jasnije.



offline
  • gamzzy 
  • Legendarni građanin
  • Pridružio: 24 Apr 2003
  • Poruke: 10725
  • Gde živiš: Novi Sad

Verovatno je piće, jer je ovo praktično recept za picu Very Happy

offline
  • Pridružio: 03 Apr 2004
  • Poruke: 4513
  • Gde živiš: Novi Sad

Obe opcije su dozvoljene, ali ja sam mislio na ono sto se iz casa (ponekad i direkt iz flase) konzumira

offline
  • enolog 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 11 Jul 2004
  • Poruke: 4
  • Gde živiš: NS

uf, uf, uf...bre polako... to sto ti Mad_Zec napisa je sigurno vrlo ukusno, u to ne sumnjam, ali to nikako nije recept za Kiš Loran (u originalu Quiche Lorraine) ili kako ga ti nazva Kišloransko testo...

Kiš Loran je jedna od najpoznatijih pita na svetu i zaista je vanredno ukusna, a recept koji si ti dao je varijacija na temu (opek kažem, bez sumnje ukusna varijacija) To je kao kada nekko pravi picu u kući, pa na testo tri prsta debelo nabaca sve sto nadje u frižideru...da, to uglavnom bude ukusno, ali to nije i nikada nece biti pica , za picu postoje strogo propisani standardi, pa cak i nekoliko škola koje se spore čak i oko toga da li pica treba da bude debela 5 ili 3 milimetra, ...itd ...(ali o tome drugom prilikom)..

elem, Quiche Lorraine pita se ne pravi od lisnatog vec od prhkog buterovog testa, koje se pravi ovako: POmesati 250gr brasna, 130gr putera, 1 jaje i 4 kašike vode, pa umesitiu glatko testo, uviti u kesu i staviti u frizider na pola sata. Rastanjiti oklagjom, testom obloziti okugli kalup od vatrostalnog stakla ili keramike, pa vratiti u frizider na pola sata.
U medjuvremenu na malo putera propržite 200gr mesnate slanine isecene na kockice dok ne porumeni, pa ostavite sa strane da se prohladi.
Posebno umuttite 4 jaja i 2dl pavlake, posolite i zacinite sa malo bibera i malo naribanog muskatnog orasceta. U kalup od testa uspite prohladjene kockice slanine, a zatim nalijte smesom od jaja i pavlake. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Uzivajte u piti , vrucoj ili hladnoj, kako kaze Mad_Zec, uz piĆe...a picu ostavite ya neki drugi put... Prijatno
i da, pozdravi tetka Milevu!

offline
  • Pridružio: 24 Feb 2004
  • Poruke: 3013

Savet u vezi lisnatog testa:
"Prilikom pecenja smrznutog lisnatog testa kalup ne treba podmazivati masnocom, dovoljno je da se samo isplakne hladnom vodom. Lisnato testo stavljajte uvek u dobro zagrejanu pecnicu, na 250°C, tako ce se bolje ispeci i lepse listati."

"Kolac od lisnatog testa bolje ce se listati i bice lepsi i vazdusastiji ako ga stavite u dobro zagrejanu pecnicu na 250 C, a pored njega plitku serpicu sa toplom vodom."

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1389 korisnika na forumu :: 97 registrovanih, 7 sakrivenih i 1285 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Aleksandar Tomić, amaterSRB, Bane san, Belac91, bobomicek, Bobrock1, bojan313, bojan581, Boris BM, Borski1977, Bubimir, Czrweni, Darkoniii_94, dekan.m, Dioniss, doloress, DonRumataEstorski, dozorni, draganca, draganl, drgrozozo, drimer, dukajov, dunavzed, dushan, Electron, ElvisP, EVIDENTICAR, FOX, Fructo, gasa97, grenadir, GveX, ILGromovnik, istina, IvanMiletic, jackreacher011011, Jeremiah, Kalem, knutveliki, Kriglord, Kubovac, kunktator, kybonacci, Lazokobra, Lieutenant, LostInSpaceandTime, Lucije Kvint, Mane88, mercedesamg, MIKI63, Milan A. Nikolic, Milos1389, Mskok, museum, mux, nebidrag, nick79, novator, Orc, ozzy, Paklenica, pceklic, pein, Peruta, ping15, powSrb, probisic, Puch300GD, radoznao, raf87, raso76, sabac015555m, sarma, Sava89, sickmouse, silikon, Silvertooth, Singidunumac, sreckop, starlights, stegonosa, stevo svinja, Szigetwar, tuja, Veless, Vlad000, Vladonius, volimpivuvolimrakiju, Volkhov-M, wizzardone, yiyi, zeka013, ZetaMan, ZlatniRez, zmajognjeniivan, zoran77