stara dobra, domaća varijatna dimnjak kolača
+ dimnjak kolač
testo je kao za štrudlu:
+ testo300ml mleka i malo vode, paket kvasca i 2 kašičice šećera, 2 dobro ulupana jajeta pola šolje ulja jedna kašićica soli, 800gr brašna, testo umesiti ostaviti da nadodje, premesiti
testo se razvlači u trake, trake se omotaju oko štapova napraljenih od stabla kukuruza, mada postoje metalne kupovne varijante, al su uglavnom te za šam rolne
Kad se trake namotaju dobro se namaste istopljenom mašću /il maslacem/ i pospu kristal šećerom i tako se peku, poredjane na pek papir, posle se dodatno uvaljaju u šećer, šećer i cimet itd. Takodje je i kuruzovinu potrebno premazati mašću.
Štapove od kukuruza samo treba oprati, dobro osušiti i odloziti do sledeće upotrebe, znači koriste se višekratno
Moji sa ove slike nisu baš ko feder ispali, malo se zeznuh oko testa-trebalo je da trake budu deblje, i nisu baš reškasti al su ukusni,
|