Kolači

1

Kolači

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Limit, evo nešto i za tebe!


VANILICE

Potrebno je: 400 gr masti, 1 kg brašna, 10 kašika šećera, 2 cela jajeta, 2 žumanca, 1 limun (nastrugana kora i sok).

Sve sastojke izmešati, istanjiti testo, vaditi modlicom željeni oblik i peć i u rerni. Spojiti džemom od šipka ili kajsija i uvaljati u šećer u prahu.

BAKLAVE

Potrebno je: 500 gr mlevenih oraha, 750 gr tankih kora, 4 jaja, 7 kašika griza, 2 praška za pecivo, 1 vanilin šećer, 125 gr putera, 300 gr šećera; za preliv: sok od 1 limuna, 1 kg šećera, 1 l vode.

Puter, jaja, prašak za pecivo, vanilin šećer, 300 gr šećera i 7 kašika griza umutiti. Kore podeliti na tri dela.
U pleh redjati 1/3 kora, a svaku koru poprskati mešavinom ulja i vode. Kada se utroši, premazati polovinom umućenog putera i posuti polovinom mlevenih oraha. Poredjati drugu trećinu kora, takodje, prskajući svaku i opet namazati drugom polovinom mešavine putera i posuti orasima. Poredjati poslednji deo kora. Iseći baklavu u željeni oblik i ispeći. Hladnu baklavu zaliti hladnim prelivom (skuvati 1 l vode i 1 kg šećera. Pustiti 7 minuta da vri. Dodati sok od 1 limuna). Pustiti baklavu 24 sata da upije preliv.

ORASNICE

Potrebno je: 300 gr oraha, sok od limuna, 4 belanca, 150 gr šećera.

Polovinu oraha samleti, a drugu polovinu iseckati. Pomešati belanca i šećer, limunov sok i polovinu seckanih oraha. Tući na pari, da se mešavina dobro ugreje, uz neprestano mešanje. Od ohladjene mase oblikovati polumesece, uvaljati ih u preostale orahe i peći na vrlo niskoj temperaturi – sušiti ih u rerni.

KUVANE JABUKA SA ORASIMA

Potrebno je: 4 velike jabuke, 300-400 gr šećera (zavisno od kiselosti jabuka), malo ribanog muskatnog oraščića, 1 limun, 500-700 gr oraha.

Pažljivo oguliti jabuke, pa ih vodoravno preseći. Izdubiti im sredinu, pa ih kuvati sa šećerom u 5 dl vode, dodati oraščić. Skuvane poslagati u plitku posudu, a sirug dalje kuvati da se zgusne. Ukrasiti jabuke orasima. U ohladjen sirup dodati limunov sok, preliti jabuke i poslužiti.

PIRINAČ PRELIVEN ČOKOLADOM

Potrebno je: 300 gr pirinča, malo soli, 1 l mleka, 600 gr šećera, 3 kašike likera po ukusu, malo limuna, 200 gr čokolade, 2 kačike konjaka.

Skuvati pirinač u mleku, dodati šećer, liker i malo limunovog soka. Staviti u kalup i ohladiti. Mlako istresti na tanjir, pa preliti čokoladom, koja je otopljena na pari, sa malo vode i konjakom. Poslužiti odmah.

PUSLICE OD KOKOSA

Potrebno je: 150 gr kokosovog brašna, jaje, 100 gr šećera, malo čokolade

Umutiti jaje sa šećerom, zatim umešati kokosovo brašno i ostaviti da odstoji 5 minuta. Potom kašičicom vaditi male puslice i redjati u podmazan pleh. Puslice peći 15 minuta na temperaturi od 150 stepeni. Kada se ohlade preliti rastopljenom čokoladom.

NEPEČENE KUGLICE

Potrebno je: po 100 gr mlevenih oraha, šećera u prahu i strugane čokolade, 2 kašike ruma, jedno belance i malo kristal šećera.

Mlevene orahe, čokoladu, šećer u prahu, belance i rum dobro umešati, praviti male kuglice, uvaljati u krista šećer i ostaviti da se do služenja prosuše.

MINJON KUGLICE

Potrebno je: 100 gr mlevenih lešnika, 100 gr šećera u prahu, 100 gr strugane čokoalde, 50 gr margarina, jaje.

Umutiti margarin, dodati sve ostale sastojke, osim čokolade i dobro izmešati. Od dobijene mase praviti male kuglifce i uvaljati u struganu čokoladu.

BAJADERA

Potrebno je: 500 gr šećera, 200 gr margarina, 1 čaša vode, 200 gr mlevenog keksa, 200 gr mlevenih oraha, 200 gr čokolade, ulje, rum.

Ušpinovati 500 gr šećera sa 1 čašom vode, dodati 200 gr margarina, 200 gr mlevenog keksa i 200 gr mlevenih oraha. Dobro promešati. Podeliti na dva dela. U jedan deo staviti malo kakaoa ili čokolade, a u drugi rum.
U pleh staviti prvo deo sa čokoladom i izravnati, a preko njega i drugi deo (sa rumom) i takodje poravnati.
200 gr čokolade i malo ulja istopiti na pari i preliti preko bajadere.

TULUMBE

Potrebno je: ¼ l ulja, 7-8 jaja (zavisno od veličine), 800 gr brašna, ulje za prženje; za šerbe: 1,5 kg šećera, limunov sok.

Pristavite ulje i brašno sa ½ l vode i mešajte da se brašno skuva. Maknite sa šporeta, pa umešajte jedno po jedno jaje. Ohladjeno testo štrcaljkom oblikujte u valjuške i pržite u dubokom ulju, pazeći da ne potamne. Skuvajte sirup od šećera i 1 l vode, a kada se ohladi dodajte limunov sok. Hladne tulumbe prelijte hladnim sirupom i pustite da ga upiju.

KUGLICE OD SUVIH SMOKAVA

Samleti na mašini za mlevenje mesa 500 gr smokava, zatim dodati 150 gr šećera i struganu koru i sok od 1 pomorandže. Sve ovo umesiti i praviti kuglice veličine oraha. Svaku kuglicu uvaljati u kristal ošećer i ukrasiti jednom ušećerenom višnjom.

BRZI KOLAČ

Zamesite 3 šolje šećera, 3 šolje mlake vode, 2 ½ šolje ulja i brašna po potrebi, da se dobije ne previše gusto testo. Ispeći, iseći na kocke i ostavite da se ohladi. Za to vreme skuvajte jedan puding. Ohladjene kocke premažite pudingom i odozgo stavite po pola oraha.

MINJONI

Pomešati 100 gr putera ili margarina sa 100 gr šećera, 5 žumanaca, 1 kašikom ruma, 1 kašikom kakaoa i dodati 200 gr rastopljene čokolade.
Kad se masa ohladi praviti kuglice. Svaku uvaljati u rastopljenu čokoladu.

BEČKI KOLAČI

Potrebno je: 250 gr putera, 3 jajeta, 2 žumanca, 125 gr šećera, 1 limun, 1 kg brašna, kašičica cimta, 150 gr mlevenih badema, 125 gr suvog groždja, malo mleka, soli i od 2 belanca čvrsta pena.

Puter, jaja i žumanca umutiti penasto. Dodati šećer, izrendanu koru od limuna, cimet i brašno i zamesiti testo. Ostaviti da odstoji jedan dan. Od testa praviti loptice. Rastrljati ih prstima i redjati u tepsiju. Premazati ih penom od belanaca. Posuti bademima i suvim groždjem i peći na umerenoj temperaturi 40 minuta.



Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
  • Pridružio: 23 Jun 2004
  • Poruke: 3996

Ti bas volis da mi dajes domace zadatke? Mr. Green

Evo i ostalih kolaca na forumu

Bajadere (by Olja)

Cokoladna salama

Cokoladni jezici

Cokoladni rolat sa jagodama

Coca-Cola snite

Čupavci od kokosa ili oraha

Dvobojni rolat

Francuski kolac sa ananasom

Jabuke u vodenoj piskoti

Jednostavan kolac

Knedle sa sljivama

Kolac od kokosa

Kolac od hleba i jabuka

Kolac sa jagodama

Kolac sa visnjama

Kozacke kape

Lava kolac

Letnji desert

Mirisne jabuke

Najbrzi kolac

Normandijski kolac

Rafaelo kocke

Ravni tabani

Rigo Janci

Rolat sa vinom

Ruske kape

Seksi kolac

Slatka salama

Slatki kolac sa sirom

Snenokle

Tiramisu (by SAnja)

Tiramisu (by www mira)

Tulumbe

Univerzalna strudla

Vanil kifle

Vanila kocke sa ruzinim laticama

Vocni brownies

Vocni kolac

Vocni medaljoni (preporucujem za iznenadne goste)

Vojvodin koh



offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Ma, ko je to mislio da sam ja na njega zaboravila? Mr. Green
Ma, nisam (volim i ja tebe)! Zagrljaj Poljubac

KOLAČIĆI OD KOKOSA

Potrebno je: 200 gr čokolade, 150 gr šećera u prahu, 150 gr kokosovo brašna, 3 be4lanca, 20 gr putera.

Umutiti čvrst sneg od belanaca i postepeno dodavati šećer i kokosovo brašno (smesa ne sme da bude previše mekana). Pleh podmazati puterom, testo vaditi kašikom u obliku jajeta i staviti u rernu zagrejanu na 100 stepeni da blago porumeni. U čokoladu, istopljenu na pari, umakati svaki komad do polovine.

KUGLICE OD KESTENA

Potrebno je: 300 gr kesten pirea, 100 gr mlevenih badema, 100 gr šećera, 1 kašika ruma, malo mleka, 100 gr čokolade u prahu, 70 gr putera.

Kesten pireu dodajte bademe, šećer i toliko mleka da dobijete gustu masu. Dodajte puter i rum i od dobijene smese pravite kuglice koje ćete uvaljati u čokoladu u prahu.

HRAPAĆUŠA

Potrebno je: za testo: 8 žumanaca, 12 kašika šećera, 300 gr brašna, ¼ l mleka,, 1 prašak za pecivo, vanilin šećer, rum, naribana korica limuna; za preliv: 8 belanaca, 500 gr seckanih oraha, 10 kašika šećera, limunov sok.

Umutite žumanca sa šećerom, umešajte ostale sastojke i ispecite testo. Dok se peče, pomešajte za preliv belanca sa šećerom (samo pomešajte, ne mutite sneg), pa ga mutite na pari da se malo karamelizuje i zgusne. Kad dobije žućkastu boju, umešajte orahe, pa time prelijte pečeno testo, pokapajte limunovim sokom i vratite nazad u rernu da dobije boju (desetak minuta).

KREM OD KESTENA

Potrebno je: 750 gr kestena, 2 dl slatke pavlake, 250 gr kocki šećera, 2 vanilin šećera, voće po izboru.

Skuvajte i ogulite kesten, a zatim ga propasirajte. Skuvajte gust sirup od šećera, vanilin šećera i 2,5 dl vode. Pomešajte sa kestenom i mutite dok ne dobijete glatku masu. Zatim dodajte umućenu slatku pavlaku (malo pavlake ostavite za ukras). Podelite u činijice, na vrh stavite malo pavlake i ukrasite voćem.

KOCKE OD PIŠKOTA

Potrebno je: za testo: 2 kašike meda, 100 gr šećera, 1 jaje, 50 gr putera, 3 kašike mleka, 350 gr brašna, 2 kašike kakaoa, 1 prašak za pecivo; za fil: 5 dl mleka, 7 kašika oštrog brašna, 2 kašike gustina, 250 gr putera, 300 gr šećera u prahu, 2 vanilin šećera; piškote, 2 dl malo razvodnjenog ruma; čokoladu za ukras.

Skuvajte na pari med, šećer, jaje, puter i mleko. U vruće umešajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Umesite testo, razvljajte ga i u dva lista pecite na prevrnutom plehu.
Za fil: skuvajte u mleku brašno i gustin, pa u hladno umutite umućen puter, šećer i vanilin šećer. Namažite kremom list testa, poslažite preko toga piškote natopljene u rumu, premažite kremom, pokrijte drugom korom i opet premažite kremom.
Istopite čokoladu na pari i time ukrasite odozgo.
Držati u frižideru 24 sata pre služenja.

offline
  • Fej  Female
  • Super građanin
  • Pridružio: 25 Mar 2004
  • Poruke: 1293

joj zene, divne se Very Happy

ma volim kolace, u venu bi ih mecala Razz Mr. Green

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

Fej, evo samo za tebe još malo droge! Zagrljaj

PARFE OD ČOKOLADE

Potrebno je: 6 žumanaca, 200 gr šećera u prahu, 200 gr čokolade za kuvanje, ¼ l mleka, 200 ml slatke pavlake.

Na pari istopite čokoladu, po malo dolivajući mleko. Posebno umutite slatku pavlaku, a poebno žumanca sa šećerom. U žumanca umutite čokoladu, a zatim i slatku pavlaku. Podelite u čaše i zaledite.

ZVEZDICE SA ORASIMA

Potrebno je 200 gr brašna, 180 gr margarina, 2 žumanca, 2 kašike šećera, ½ praška za pecivo, 1 kašika meda; za premazivanje: 1 belance, iseckani orasi, šećer.

Zamesite tvrdje testo, izrežite ga u obliku zvezdica i umočite u belance, pospite seckanim orasima i šećerom i ispecite na umerenoj temperaturi.

PADOBRANCI

Potrebno je: za testo: 3 belanca,, 250 gr šećera, 2 kašike soka od limuna, 250 gr mlevenih oraha; za krem: 2 žumanca, 4 kašike prah šećera, 3 štangle istopljene čokolade, 125 gr putera.

Zamesite sve sastojke za testo, kašičicom vadite male puslice i redjajte u dobro podmazan pleh. Pecite na sasvim niskoj temperaturi – da se osuši, a ne ispeče. Pečene odmah izvaditi iz pleha i kada se ohlade sastavljati po dve – kao vanilice, slojem krema: žumanca umutiti sa šećerom, pa umešati penasto umućen puter i čokoladu.

TUFAHIJE SA KESTENOM

Potrebno je: 10 većih jabuka, 500 gr kesten pirea, 200 gr oraha,, 200 gr meda, 1 jaje, 300 gr šećera, malo skuvane crne kafe, slatka pavlaka, višnje iz kompota za ukras.

Oljuštene jabuke skuvajte u što manje kipuće slatke vode. Za fil: dobro umutite šećer, jaje, kesten pire i toliko kafe da dobijete povezanu masu. Dodajte samlevene orahe. Izdubite jabukama sredinu i napunite ih smesom od kestena.l Otvor prelijte medom i ukrasite slatkom pavlakom i višnjom.

offline
  • Pridružio: 23 Jun 2004
  • Poruke: 3996

Bezboznicki kolac

500 gr brasna
4-5 jaja
50 gr masti
750 gr govedjeg mesa
125 gr slanine ili sunke
1-2 jabuke
2-3 cena belog luka
so
biber
mazuran

Zamesiti testo od 2 jaja, masti, nesto vode i soli, pa ga ostaviti da stoji 2 sata. Iseci na manje komade govedinu, slaninu i jabuke, dobro zaciniti, dodati 2-3 jaja i ispeci. Testo razvaljati da bude tanko, iseci na komade i puniti sa mesom. Krajeve testa zalepiti da budu kao dzepovi, staviti ih u rernu i peci jedan sat.

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

PUNJENE I ZAPALJENE BRESKVE

Potrebno je: 7 svežih bresaka ili 14 polovina iz kompota, 2 kašike šećera, 50 gr putera, 2 žumanca, 6 piškota, malo ruma.

Sveže breskve prepolovite i izvadite koštice, pa dve polovine izdrobite viljuškom (ako su breskve i kompota, takodje dve izgnječite viljuškom). Izgnječenim mbreskvama dodajte usitnjene piškote, istopljeni puter, šećer i žumanca i dobro promešajte. U namašćen sud poslažite polovine bresaka, napunite iz nadevom i stavite u zagrejanu rernu. Breskve iz kompota pecite 5-10 minuta, a sveže 25. Prelijte zagrejanim rumom i zapalite.

«PIJANE» BRESKVE

Potrebno je: 6 velikih bresaka, 200 gr šećera u prahu, ½ rakije ili ruma.

Izabrati što lepše breskve, staviti ih prvo u vruću, pa u hladnu vodu. Oljuštiti ih i sa svih strana izbosti čačkalicama. U šerpu sipati šećer i 1 čašu vode i staviti da provri. Zatim dodati breskve i pažljivo okretati dok ne omekšaju. Izvaditi breskve i staviti na tanjir. Sirup vratiti na šporet i kuvati dok se ne zgusne. Breskve staviti u teglu i preliti sirupom. Kada se sasvim ohlade naliti rakijom ili rumom. Jestei posle MESEC dana.

ROŠČIĆI

Potrebno je: 500 gr brašna, 40 gr kvasca, ¼ l mleka, 120 gr putera, 60 gr šećera, naribana lilmunova kora, 2 jaja, ½ kašičice soli, 20 kašičica bilo koje marmelade; puter i žumance za premazivanje.

Kvasac razmrvite u mlako mleko, dodajte šećer i malo brašna i ostavite na toplom da uskisne. U kvasac stavite ostale sastojke i dobro izmešajte. Neka se testo diže 15 minuta. Premesite, oblikujte ga u kobasicu i nasecite na 20 komada, svaki oblikujte u trougao i u sredinu stavite marmeladu i savijte u roščić (kao kupa). Stavite u podmazan pleh i premažite žumancetom. Ostavite ih još dvadesetak minuta i tek onda ispecite.

MINJONI

Potrebno je: za testo: 8 jaja, 8 kašika šećera, 8 kašika brašna; za fil: 150 gr marmelade, 150 gr mlevenih oraha,1 dl ruma, 1 vanilin šećer, 100 gr rendane čokolade, 100 gr šećera u prahu; za glazuru: 100 gr čokolade, 100 ml mleka, 100 gr šećera, 70 gr margarina; sneg od belanaca za ukras.

Zamesite testo i ispecite u dva dela. Pečeno testo isecite u krugove čašicom, a preostalo testo izmrvite i pomešajte sa ostalim sastojcima za fil. Sastavite po dva kruga filom da se slepe. Za glazuru skuvajte sve sastojke i prelijte minjone. Kada se stegne ukrasite ih čvrsto ulupanim belancima.

Dopuna: 25 Dec 2006 15:30

SVEKRVINO OKO

Ušpinovati 400 gr šećera sa 12 kašika vode i dodati 150 gr mlevenog keksa i 150 gr mlevenih oraha. Promešati i skloniti sa vatre.

20 suvih smokava potopiti u hladnu vodu da nabubre (5 minuta), odseći im vrh i u svaku staviti po pola oraha.

Od mase praviti kuglice oko smokve i uvaljati u orahe. Ostaviti da odstoji i svaku kuglicu prepoloviti na pola.

CHEES CAKE

Kora: 300 gr mlevene plazme, 125 gr putera i 2 dl mleka - zamesiti i u dubljem plehu napraviti koru.

Preliv: 4 kutije malina (od po 300 gr)i 2oo gr šećera kuvati pola sata. Dodati 2 kesice želatina.

Beli fil: 3 dl slatke pavlake umutiti mikserom. Dodati jedan "ala kajmak" i sjediniti. Ručno umešati jednu kiselu pavlaku.

VOĆNI KOLAČ

6 jaja, 4 male kafene šoljice šećera, 5 šoljica brašna, 2 šoljice ulja, 1 kiselo mleko i 1 prašak za pecivo umutiti.

Izrendati 1 kg jabuka i propržiti na malo šećera.

Pola testa sipati u pleh da se zapeče. Preko staviti jabuke i ostatak testa i ispeći do kraja. Posuti prah šećerom.

Umesto jabuka mogu da se stave i višnje.

offline
  • Pridružio: 26 Okt 2005
  • Poruke: 671

Ne znam bre

Ovo je pravi recept za vanilice.
Samo da dodam, zaboravila si vanilu Smile
Stavi se sipka vanile u prah secer da odstoji i onda ih hladne uvaljati.
I jos nesto, obavezno dzem od kajsije.
Sve sto duze stoje lepse su, i nikad se ne sluze/jedu onaj dan kad se naprave...znaci, ako mogu bar da prenoce, pa ih sutradan jesti.

Ovo je stvarno provereno.

Eto zene, pa varljacu u ruke Smile

offline
  • Pridružio: 12 Feb 2007
  • Poruke: 1239

Londonske štanglice

Umutiti 250 g margarina ili putera sa 4 žumanceta i 70 g šećera. Tome dodati 300 g brašna.
Razviti i staviti u pleh. Odozgo premazati džemom od kajsija. Posebno umutiti 4 belanceta sa 250 g šećera i 200 g mlevenih oraha, ovim premazati testo i džem.
Peći na 225° C oko 25 ÷ 30 minuta vodeći računa da gornji fil ne izgori.

Londonske štanglice seći dok su još vruće a izvaditi ih iz pleha tek kad se ohlade. Služe se hladne.

offline
  • Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
  • Pridružio: 22 Jun 2005
  • Poruke: 7912
  • Gde živiš: Moskva, Rusija

Wisdomseeker ::...Posebno umutiti 4 belanceta sa 250 g šećera i 200 g mlevenih oraha, ovim premazati testo i džem.

Savet: Pre nego sto ubacite mlevene orahe u sneg od belanaca, dodajte im 1 kasiku brasna i lako izmesajte. Ovo ce spreciti orahe da padnu na dno snega od belanaca prilikom mazanja i pecenja.

Inace kolac je fenomenalan, moja mama ga pravi vrlo cesto Smile

Dopuna: 02 Dec 2007 14:06

Imam danas goste na veceri, pa sam proveo prepodne spremajuci klopu. U pauzi (dok se 'ladi giba' Smile ) da postavim recepAt za jednu jednostavnu poslasticu kojom cu da "udarim tacku" na veceru.

Recept je preuzet od Dzejmija Olivera, samo sam je prilagodio onome sto sam uspeo da nadjem/spremim.

Korpice sa vocem

Potrebni sastojci
1 pakovanje korpica od lisnatog ili sipkavog testa (8 korpica)
kasika putera
250gr "Maskarpone" sira
2 kesice vanilin secera
oko 400 gr voca koje mozete da nadjete
2-3 supene kasike dzema koji odgovara upotrebljenom vocu

U ovom slucaju, nisam stedeo, pa sam od voca izabrao maline i kupine, a dzem je od malina. Embarassed

Korpice poredjati na pleh. Puter istopiti u serpici i njime premazati svaku korpicu. Staviti ih u rernu zagrejanu na 180 stepeni na 5 minuta. Izvaditi i pustiti da se potpuno ohlade.

"Maskarpone" penasto umutiti sa vanil secerom. Podeliti krem u sve korpice (bude oko 1-1.5 kafena kasicica, dosta je). Zaravniti krem, pa preko njega staviti malo dzema. Voce oprati i osusiti salvetom (nezno sa tim, narocito ako je u pitanju mekano voce). Poredjati voce preko dzema i strpati sve u frizider do sluzenja (da se ne bi pojelo pre nego sto gosti dodju Smile ).

Ako volite da voce ima onu "glazuru" preko, dzem ne stavljajte na sir, vec u serpici razmutite sa 1-2 kasike tople vode i zagrejte na ringli sve vreme mesajuci. Zalijte korpice i voce ovom masom i pustite da se ohladi.

Evo kako to izgleda u mojoj varijanti:

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1097 korisnika na forumu :: 68 registrovanih, 8 sakrivenih i 1021 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 04bokibole, 357magnum, 4thFlavian, A.R.Chafee.Jr., ajo baba, bankulen, Batinas, bigfoot, bojank, boromir, borya90, boxbole, Bubimir, bufanje, bukefal, BWG, BZ, Chainsaw, coaaco, DavidA, dejno, dok80, Dzoni2412, Feller, FOX, g_g, Gauss56, IQ116, Jose, kokodakalo, laganini123, MarkoJ-Nis, mat, maxim_von_burdengate, mean_machine, MGBRBG, miljannis, Milos1389, misaru, nebojsag, Nemanja.M, Nik_sasa, Novakomp, nuke92, Pekman, peradetlić, pisac12, proka89, Pv123, raykan, SamostalniReferent, sekretar, Shadow soldier, Skywhaler, stalja, stefanmpurtic, synergia, t84dar, tomigun, Troja, tubular, Tvrtko I, VaRvArI 85, Veselimalisa, Vlada1389, voja64, Zeljo980, 79693