Poslao: 02 Dec 2007 12:23
|
offline
- Freia

- Prijatelj foruma
- Pridružio: 31 Jan 2005
- Poruke: 1899
|
ekstra ukusno, moscow! ali mascarpone je masan...
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
Poslao: 12 Dec 2007 15:49
|
offline
- Lomova

- Prijatelj foruma
- Pridružio: 23 Dec 2006
- Poruke: 973
|
Juce sam probala nesto mnogo dobro a prosto i brzo.Nije bas kolac ali nije ni torta, vise dodje kao slatka pizza.
Uzme se gotovo testo za picu,ispece se onako golo,baci se u rernu na 5 minuta, izvadi i isece na trouglove.Na jos vruce testo se sipa prah secer(a nemam pojma zasto)pa se odozgo premaze euro kremom(ili nekim drugim ali ja najvise volim taj sa vevericom )pa se onda redjaju seckane banane,pa se sve to pospe mlevenim lesnicima ili orasima a odozgo se prelije topingom od jagode ili visnje.
Probala sam ovaj nadev u palacinkama ali mi se mnogo vise svidja ovako,zato sto je testo meko a krckavo(a i vidis sta jedes,nije se sakrilo u rolnu)
|
|
|
|
Poslao: 13 Dec 2007 12:18
|
offline
- Pridružio: 26 Feb 2007
- Poruke: 220
- Gde živiš: Novi Sad
|
Ledene kocke sa bananama
5 belanaca
5 kašika šećera
1 prašak za pecivo
5 kašika brašna
Umutiti i peći. Pečeno preliti sa 0,5dl mleka(može i neki sok)
FIL:
1 puding od vanile se skuva u 1/2 mleka
5 žumanaca + 125g šećera u prahu se skuva na pari kad se prohladi doda se malo manje od celog margarina i puding(dobro umutiti mikserom)
Na koru se stave sečene banane(jagode, maline...) pa fil i odozgo šlag.Sve ovo može i bez voća. Dobro ohladiti.
|
|
|
|
Poslao: 30 Avg 2013 11:23
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4106
|
Napisano: 29 Avg 2013 22:53
Čokolada sa rižom
U šerpu stavti:
1 margarin
100 gr. kristal šećera
8 kašika meda
200 gr. čokolade za kuvanje.
Sve otopiti na laganoj temperaturi.
Dodati:
100 gr sitno seckanih oraha
150 gr. lepo i lagano uprženog susama
130 gr. ekspandiranog pirinča.
Sve dobro izmešati da masa postane kompaktna, izručiti je na uljem podmazanu tacnu.
Ravnomerno rasporediti masu da ima jednaku debljinu. Preliti glazurom od čokolade.
Prijatno.
Dopuna: 30 Avg 2013 11:23
Šišarke
200 gr margarina
6 kašika meda
5 kašika šećera
2 štangle čokolade za kuvanje
4 kašike kakaa
šaka seckanih oraha.
Sve sastojke sipati u veću šerpu i lagano otapati na laganoj temperaturi. Kada masa postane retka ubaciti 250 gr korn fleksa.
Ostaviti da se prohladi.
Kašikom puniti otvor od cetke za limun, dobro nasabijati masu i lagano istresti na tacnu.
Za formiranje šišatki masa ne sme biti pretopla jer će se šišarke deformisati, ne sme biti ni hladna jer će ih med previše stegnuti.
Kada se sasvim stegne, ovaj kolač je vrlo dekorativan, ukusan, hrskav i može dugo da stoji / sumnjam da će se dugo zadržati /
Kolač je izdašan, od veličine modle / gornji kupasti deo za ceđenje limuna/ zavisi koliko će komada biti.
|
|
|
|
Poslao: 15 Mar 2014 22:06
|
offline
- robi-s
- Novi MyCity građanin
- Pridružio: 05 Jan 2012
- Poruke: 18
|
Mikserom pjenasto miješamo jaja i ulje.Uz stalno miješanje dodajemo mak i šečer, a potom naizmjenice mlijeko i brašno, u koje smo već umiješali prašak za pecivo.Gotovu smjesu ulijemo u nauljen i pobrašnjen protvan i pećemo 50 minuta na 180 stupnjeva.Kad je kolač ohlađen premažemo ga džemom po volji i prelijemo rastopljenom čokoladom za kuhanje.Možemo ga posuti sitno narezanim bademima, lješnjacima ili orasima.
Sastojci:
4 jaja
4 dl šečera
2 dl ulja
2 dl mlijeka
4 dl brašna
1,5 dl maka
½ vrećice praška za pecivo
džem
čokolada za kuhanje
bademi, orasi ili lješnjaci za ukras
|
|
|
|
|
|
|
|
Poslao: 01 Apr 2019 09:20
|
offline
- aleksmajstor

- Počasni građanin
- Pridružio: 13 Avg 2011
- Poruke: 886
- Gde živiš: Zajecar
|
Možda će da zvuči glupo, ali kao što neko reče, nema glupih pitanja, samo glupih odgovora.
Elem, šta je četka za limun?
|
|
|
|