Poslao: 21 Nov 2006 16:02
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
Volite li kuvano vino?Belo ili Crno?Kako ga vi Pravite?
Ja vise volim crno vino i pravim ga ovako
1,5 dc vina
0,5 vode
malo secera i skuvam ga...
karanfilic
neko dodaje biber?!?!Kazu da je super..
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 21 Nov 2006 22:41
|
offline
- ne znam bre
- Zaslužni građanin
- Pridružio: 05 Maj 2006
- Poruke: 568
|
Biber se dodaje u kuvano vino kod prehlade!
A belo vino nisam ni čula da neko pravi, a naravno ni probala! Mada ... možda i nije loše ... ću probam ... sa cimetom ... nekako bi mi išao uz belo vino...
|
|
|
|
Poslao: 22 Nov 2006 15:14
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
hajde sad malo recepti
Kuvano vino sa medom
Sastojci
4 kasike meda
8 dl belog vina
4 klinčića
mala korica cimeta i
1 kore srednje velikog limuna
Priprema
Vino i začin staviti u odgovarajuću posudu a zatim na vatru. Kad provri, skinuti sa vatre, odstraniti začine i dodati med. Nakon što se med mešanjem otopio, vino sipati u šoljice.
***
1.5 l crvenog vina
1.5 dl bredija
2 klementine(mandarine) bez koštica
1 jabuka
6 klinčića
2 štapića cimeta
2 jaja
2 kasike šećera
3 dl vode
Priprema
Jabuku ogulite i narežite na kocke. Klementine raspolovite i nabodite klinčićima. Sve sastojke stavite u posudu i zagrevajte oko 15 minuta. Pazite, ne sme prokljucati Poslužite toplo!
|
|
|
|
Poslao: 24 Nov 2006 23:02
|
offline
- Pridružio: 07 Apr 2006
- Poruke: 106
- Gde živiš: Bgd
|
Lepi su vam ti recepti..hvala!Ja bas volim vino!Mmm..U originalu kazu da ide sledece:
2l crnog vina
0.5 l vode
3 kasika secera
malo cimeta(po ukusu i dodaje se na kraju kada prokipi)
malo belog bibera(po ukusu)
Mada ja uvek glasam za cisto vino bez ikakvih dodataka!Ziveli!
|
|
|
|
Poslao: 25 Nov 2006 17:34
|
offline
- Aleksandra
- Ugledni građanin
- Pridružio: 16 Avg 2004
- Poruke: 463
- Gde živiš: Beograd
|
hm, u originalu kuvano vino je .DE regiona
gluhwein, mulled wine, vin brule, kuvano vino...
kuvano vino se sastoji od
1 flasa vina (0.7 ili 1l) - vecinom crno vino
pola case vode ako je vino jako ili vec ima dosta zacina (kuvano vino se uglavnom pravi od jeftinog vina - dodavanje raznih dzidzabidza krsi ukus dobrog crnog)
4,5 kasika secera - ili po ukusu u zavisnosti od tipa vina
1 cimet (po mogucstvu ne mleveni)
10 karanfilcica
kora od pola limuna ili 2 kruzica
sve skuvati u vodici sem vina, treba da bude na niskoj temperaturi kada se ubacuje vino i da tako pici 20ak minuta da izbije alkohol (ili ne ;-) )
med, biber, vanila, orascicic, narandza, mandarina, jabukovo vino, ili bilo koje bobicasto voce vino su sve pitanje ukusa.
Med se dodaje da duze traje i da se nepokvari...sto u nasem slucaju nije problem, mada mu daje smek....Takodje za decu se pravi sa sokom od grozdja-crvenog, i njima super ide med....preventivno i zimski :-)
Uglavnom, ja umesto cimeta dodajem vanilu posto je mnooooogo volim, takodje nije lose od kupinovog vina....gde moze onda malo konjaka ili porta da se doda...
i tako...
p.s. od trenutka ubacivanja vina, treba smanjiti temperaturu posto ne treba da prokuva
p.s.s. ma za ljubitelje kuvanog vina treba imati samo malo maste i super zez...ili posvetiti vece istom i praviti razne kombinacije u drustvu....pa glasati :-)
webtender.com
idrink.com
...za ljubitelje ica, koktela i pica :-)
|
|
|
|
Poslao: 25 Nov 2006 18:31
|
offline
- Catrin
- Legendarni građanin
- master analiticar zastite zivotne sredine
- Pridružio: 20 Avg 2005
- Poruke: 3473
- Gde živiš: Beograd
|
hm, ja ne volim te kombinacije sa dodavanjem raznoraznih zacina i tih gluposti.
jel moze neko da napise bez ikakvih tih dodataka i bilo cega (tipa vanila, voce,med, i sl) kako se pravi kuvano vino. Znaci bas bas bez icega, sta je potrebno i koji je postupak.
|
|
|
|
|
Poslao: 25 Nov 2006 19:35
|
offline
- Pridružio: 07 Apr 2006
- Poruke: 106
- Gde živiš: Bgd
|
Fej ::haha, ja ga samo skuvam i pijem
nish' ne dodajem!
hahaha..Bravo!U jednostavnosti je srz!
|
|
|
|
Poslao: 26 Nov 2006 21:20
|
offline
- Pridružio: 11 Sep 2006
- Poruke: 60
- Gde živiš: Beograd
|
Nikad ga nisam kuvao ali sam cuo da sto je vino losije to je bolje kad se skuva.
Trac ili istina?
|
|
|
|