Poslao: 01 Okt 2005 21:31
|
offline
- Pridružio: 29 Sep 2005
- Poruke: 527
|
Sastojci:
50 dkg zelenih lazanja
25 dkg mlevenog mesa
6 dkg dimljene slanine
1 glavica luka
1 sargarepa
¼ korena celera
3 dkg margarina ili maslaca
40 dkg oguljenog paradajza iz konzerve
1 dcl crnog vina
maslinovo ulje
so, biber
5 dkg brasna
5 dkg maslaca
¾ l mlijeka
naribani parmezan
Oljustite luk, nasjeckajte ga sa slaninom i isprzite na malo margarina. Povrce ocistite i naribajte, dodajte luku i isprzite. Dodajte meso, usitnjeni cesnjak, so i biber, poprzite, zalijte vinom i umijesajte narezani, ocijedjeni paradajz. Neka se kuva 1 sat. Za umak isprzite brasno na otopljenom maslacu i jos svijetlo zalijte mlekom. Mijesajuci kuvajte da se zgusne. Posolite i pobiberite. U medjuvremenu skuvajte lazanje u mnogo slane vode, u koju ste stavili kasiku ulja. U namascenu vatrostalnu posudu slozite lazanje, svaki red pokrijte mesom, zalijte umakom i pospite sirom. Na vrhu neka bude umak i sir. Zapecite u rerni 20 minuta.
Za tijesto:
50 dkg brasna
4 jaja
1 dcl maslinovog ulja
15 grama soli
|
|
|
Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
|
|
|
Poslao: 02 Okt 2005 13:48
|
offline
- Pridružio: 25 Maj 2005
- Poruke: 1308
- Gde živiš: u rovu na prvoj liniji
|
ma vise mesine a manje povrca;)
|
|
|
|
Poslao: 03 Okt 2005 07:25
|
offline
- MoscowBeast
- Nepopravljivi optimista
- Civil Works Team Leader @ IKEA Centres Russia
- Pridružio: 22 Jun 2005
- Poruke: 7912
- Gde živiš: Moskva, Rusija
|
Ma najbolje jelo na svetu!
Lazanje by me:
Skuvati 12 listova testenine za lazanje. Napraviti filove od cega god imate u frizideru, dodati u svaki ili kecap ili pavlaku (osim ako se dinstaju pecurke, u njih nista), obavezno origano i/ili majoran. Redjati u podmazan pleh 3 kore - fil - 3 kore (1 sloj) - fil - 3 kore - fil - 3 kore - kackavalj. Preko zaliti sa besamelom od pola litre mleka, 2 kasike brasna i 75 gr. putera...
Ma ludilo...
|
|
|
|
|
Poslao: 11 Dec 2005 20:54
|
offline
- Pridružio: 07 Avg 2005
- Poruke: 400
- Gde živiš: Zemun
|
Vodolija@ : Moze i bez slanine i mesa, evo jedne "laganije" varijante
ZELENE LAZANJE
3oo g spanaca, 2 struka praziluka, 1 veza mladog crnog luka, 1/2kg lazanja.
Praziluk i luk iseckati i dinstati, spanac blansirati, iseckati i dodati luku, dodati i malo origana, belog luka i so.
Podmazati djuvec maslinovim uljem, sloziti red lazanja (da se ne preklapaju), preliti besamelom, red lazanja, preliti nadevom od spanaca i luka, red lazanja, besamel. Odozgo bogato posuti rendanim kackavaljem i peci oko pola sata na 180-200 C
|
|
|
|
Poslao: 16 Dec 2005 22:25
|
offline
- Pridružio: 28 Mar 2005
- Poruke: 665
- Gde živiš: Beograd
|
Zagor ::ma vise mesine a manje povrca;)
Apaolutno se slazem
|
|
|
|
Poslao: 31 Jul 2009 17:23
|
offline
- life
- Super građanin
- Pridružio: 13 Feb 2006
- Poruke: 1307
|
evo kako ja pravim lazanje
testo sama umesim -
3 jajeta
1 kasika maslinovog ulja
brasno po potrebi
umesiti da ne bude ni tvrdo ni mekano,razvuci sa oklagijom i iseci ..i obariti ih...
1 c.luk sitno seckan izdinstati dodati 300 gr ml.junetine .soli bibera..malo al.parike i na kraju kecapa blagog
filujem ovako -
svako red testenine prelijem sa neutralnom pavlakom ,dinstanim mesom i odgore narendam sir(gauda) i tako dok ne potrosim smesu ..odgore testo premazem sa kecapom i narendam sir..
|
|
|
|
Poslao: 07 Apr 2011 15:32
|
offline
- Neprimetna
- Legendarni građanin
- Pridružio: 04 Dec 2008
- Poruke: 4101
|
Testo za lazanje nikada ne treba bariti! Ređaju se listovi, fil( koji je opisan) bešamel sos, listovi, fil, bešamel..Uglavnom od gore fil, bešamel i zapeći.
|
|
|
|
|