Napisano: 11 Jan 2013 12:15
Odavno nisam pravila lazanje.
Eto, ideja za sutrašnji ručak : >
Dopuna: 11 Jan 2013 14:49
Moj način:
Na malo ulja izdinstati glavicu sitno iseckanog luka, 1-2 praziluka, 1-2 narednane šargarepe, dodati meleveno meso /oko 1/2 kg/, lagano dinstati, dodati malo supe, čašu belog vina. Krčkati dok tečnost ne ispari.
Začiniti: biberom, vegetom, origanom paradajzom iz tube.
U šerpici, na ulju, izdinstati brašno/6-7 kašika/, naliti mlekom da masa postane kompaktna i ne previše gusta. Dodati 1 kiselu pavlaku, posliti/ po ukusu/, i narendati malo morskog oraščića / ko voli/.
Uljem podmazati pleh, naređati red pločica testenine, red fila od mesa, red belog sosa, red testenine, red fila sa mesom, red belog sosa. Završni red je od fila sa mesom i belog fila.
|