***Palacinke sa tatar sosom***
Ocistiti glavicu crnog luka i zatim ga sitno iseckati.Zatim dinstati dok luk ne postane staklast dodati 500gr mlevenog meso i dinstati, dodati seckan beli luk i persun list so, vegetu.
Ispeci palacinke i filovati ih ovim filom.Filovane palacinke oblikovati ovako
_______________
*************** Zatim ih stavljam u brasno (umucena) jaja i prezle
*************** Zatim ih przim u vrelom ulju dok ne porumene.
***************
***************
***************
Sos
2 kesice majoneza
1 pavlaka
sitno seckani krastavcici
seckan list persuna
seckan crni luk
Ja licno ne stavljam luk i persun.Posto je meni tako lepse
evo jos jedan interesantan recept za ljute palacinke
***Meksikanske palacinke***
1 manja glavica crnog luka
1 kašika ulja
125 grama mlevene govedine
so, biber
1 ljuta aleva paprika
2 kašike pasulja iz konzerve
3 kašike kukuruza šećerca
1 ljuta papričica
2 paradajza
3-4 slane palačinke
40 grama gauda sira
peršun
Očistiti crni luk, a zatim sitno iseckati. Luk dinstati na ulju dok ne postane staklast. Dodati mleveno meso i sve peći na tihoj vatri. U ovu smesu dodati so, biber i alevu papriku. Ocediti pasulj i kukuruz. Papričice oprati, očistiti i iseći na kolutiće. Paradajz oprati, očistiti i iseći na sitnije komade. Sve dodati u meso pa peći oko 10 minuta
Rernu zagrejati na 200 stepeni. Ispeći 3-4 slane palačinke. Svaku palačinku filovati pripremljenim mlevenim mesom, pa ih poređati jednu do druge. Izrendati sir preko palačinki, pa ih zapeći 10 minuta. Peršun iseckati nekoliko listića. Palačinke ukrasiti iseckanim peršunovim listom.
Za ljuti ukus ovog specijaliteta mogu se koristiti meksički čili sos
|